Почетна » СТАНОВНИЦИ ОВОГ ДЕЛА ГРОЦКЕ ОГОРЧЕНИ Гину нам ДЕЦА а нико да реагује и данас је ауто ударио ДЕВОЈЧИЦУ! (ФОТО)

СТАНОВНИЦИ ОВОГ ДЕЛА ГРОЦКЕ ОГОРЧЕНИ Гину нам ДЕЦА а нико да реагује и данас је ауто ударио ДЕВОЈЧИЦУ! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Угао Васе Чарапића, Смедеревског пута и Саве Ковачевића у Гроцкој постао је ризичан по пешаке  који прелазе Смедеревац на уредно обележеном пешачком прелазу.

У претходних двадесетак година, због повећаног саобраћаја на овом пешачком прелазу десило се безброј случајева саобраћајних несрећа, чак и са смртним исходом. Наиме, возачи на овом делу пута обичо возе непрописном брзином те неуспевају да се на време зауставе када пешак прелази овај прелаз. Најгоре је што у овим саобраћајним несрећама највише страдају деца.

Један таква саобраћајна несрећа десила се и данас када је возач смедеревских ознака ударио девојчицу од 10. Година. На срећу није дошло до смртнох исхода, према сазнањима Жиг Инфа девојчица није животно угрожена и опоравља се од ударца аута.

Мештани: Обраћали смо се безброј пута, нико не реагује

Како су на овој деоници пута несреће учестале, мештани овог дела Гроцке затражили су више пута  претходних година од надлежних да се на овом месту постави семафор. Према њиховим речима, обећање да ће нешто учинити стизало  је безброј пута.  Након ове несреће поново су се обратили надлежнима и ако им, како они кажу, не стигне одговор за постављање семафора кренуће у протест тако што ће сталним преласком преко пешачког прелаза на овом делу Смедеревца блокирати саобраћај.

-Управо се догодило оно што смо као грађани упозоравали да ће се десити. Поново је ударено дете на пешачком прелазу на овој раскрсници у Гроцкој. Моје питање је да ли ће се за постављање семафора чекати да неком дете погине, каже усплахирено за Жиг Инфо једна од мештанки овог дела Гроцке.

Неки од мештана упозоравају на брзину проласка возила и аутобуса на овој деоници пута, као и на повећану фреквенцију саобраћаја због проширења улице Васе Чарапића.

-Невероватно је којом брзином пролазе возила на овом делу пута. Пар пута сам видео својим очима како пројуре и Ластини аутобуси. Као да је ово Аутопут. Проблем је још већи од како су проширили улицу Васе Чарапића која се овде укршта са Смедеревцем те је сада значајније већи проток саобраћаја. Притом Васе Чарапића нису ни обележили сигнално како треба. Могло би да се постави и неки лежећи полицајац, каже за Жиг Инфо Ненад Панић, мештанин овог дела Гроцке.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар