Почетна » СТРАДАО СИН СЛАВНОГ ОДБОЈКАША Дечак (13) се утопио првог дана летовања, сумња се да га је ИЗДАЛО СРЦЕ

СТРАДАО СИН СЛАВНОГ ОДБОЈКАША Дечак (13) се утопио првог дана летовања, сумња се да га је ИЗДАЛО СРЦЕ

од admin
0 коментар

Дечак Лука Милинковић (13) који се утопио минулог викенда на Брачу у Хрватској је син славног одбојкаша Маркоса Милинковића, потврђено је „Блицу“.

Дечак је био на летовању са мајком и сестром. Кобног дана је са вршњацима отишао напоље, а мајци је око 18 сати рекао да иде с њима на оближњи терен да играју кошарку. Како незванично сазнајемо, ту информацију је полицији потврдила и мајка дечака.

– Изнајмили су кајак, он и његови пријатељи, од 17 до 18.25. Рекли су да им је доста, двојица су отишла на игралиште да играју кошарку, а он је рекао да ће остати да се купа још мало – открио је очевидац за „24 сата.хр“.

Међутим у 19 сати један Словенац дошао је на плажу да врати педалину и од човека од ког се пловило изнајмљује, тражио маску „јер му се чини да је видео или нечије тело или да неко рони“. Он је додао да не жели да диже узбуну и да ће да провери.

– Дао сам му маску и када је дошао на то место почео је да ми сигнализира. Са сином сам отишао тамо бродом и заиста на дну, на неких седам метара дубине, је било тело, као да лежи на прсима. Одмах се појавио и мештанин који рони на дах до 50 метара дубине, извукао га на површину, убацили смо га на брод и почео сам оживљавање. Када смо дошли до плаже око 19 сати наставили смо са реанимацијом, али није било помоћи – испричао је мештанин, иначе дугогодишњи полицајац.

Лекари су покушали да реанимирају дечака и борба за његов живот трајала је дуго, међутим њему није било спаса.

Чека се налаз обдукције, а потом ће тело дечака бити транспортовано у Србију.

– На дечаку није било трагова насиља који би указали на кривично дело. Наложена је обдукција која ће утврдити шта је узрок смрти – каже извор „Блица“ из Хрватске.

Према његовим речима постоје две опције које би могле бити узрок смрти – утапање или застој срца.

– Дечак је ронио са маском за роњење и њега је из воде извукао купач који га је приметио. Велика је вероватноћа да је себе преценио и да је преминуо због застоја срца – каже наш саговорник.

Отац одбојкашка легенда Аргентине

Милинковић је највећа одбојкашка легенда Аргентине, а пореклом је Србин. Оженио се Новосађанком с којом је и добио сина Луку.

Током каријере играо је за неке од највећих светских клубова, попут Сислија из Тревиза, где је био саиграч Николи Грбићу. Био је један од најбољих пријатеља браће Грбић.

Шест година је биран за најбољег одбојкаша Аргентине, а три пута је учествовао на Олимпијским играма.

Лука је и сам кренуо татиним стопама. Био је члан Одбојкашког клуба Војводина, а играо на месту примача.

Шта се тачно десило и шта је претходило трагедији утврдиће истрага. Полиција је одмах дошла на место несреће и према првим извештајима, “нема елемената који би указивали на кривично дело”, тачније нису пронађени трагови насиља.

Према писању хрватских медија, код Луке нису уочене ни повреде које би довеле до тога да изгуби свест током роњења. О свему је обавештено и Жупанијско државно тужилаштво које је издало налог да се изврши обдукција.

Маркос Милинковић је хитно кренуо из Аргентине за Хрватску.

Иначе, Милинковић је рођен у Аргентини 1971. године, а играо је за селекцију ове земље од 1999 до 2007. године. У каријери је играо за клубове из Аргентине, Бразила, Грчке и Италије од којих су најпознатији Сисли Тревизо, као и Олимпијакос из Атине. Био је 6 пута најбољи играч Аргентине, учествовао на ОИ 1996, 2000. и 2004.

У Сислију је играо у тиму са нашим Николом Грбићем.

З. Чонкаш , Б. Б    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар