Почетна » СУМЊИВА СМРТ ПОРОДИЉЕ Родила здравог дечака, па умрла после пет сати

СУМЊИВА СМРТ ПОРОДИЉЕ Родила здравог дечака, па умрла после пет сати

од admin
0 коментар

Оливера Љубисављевић (28) из Владичиног Хана преминула је у петак после порођаја којим је родила здравог дечака, преноси ОК радио.

Љубисављевић се породила у петак, 26. фебруара, у 5.25 сати ујутру, што је ОК радију потврдио Драган Китановић, директор Здрваственог центра у Сурдулици. У изјави Китановића се, међутим, не наводи шта је у Сурдулици пошло наопако и због чега је породиља истог јутра после рађања здравог дечака морала да буде пребачена у КЦ Ниш, где су безуспешно покушали да јој помогну.

– Већ око 10 сати, пацијенткиња је у пратњи гинеколога, анестезиолога и целе екипе транспортована за Ниш. Долазак је најављен. Прихваћена је у нишкој клиници, и током оперативног поступка је преминула. Шта је узрок смрти, показаће резултати обдукције. Немам информације још увек. Морала је да буде урађена обдукција, по закону, за сваку сумњиву смрт, која је наступила након 48 сати од пријема пацијента – наводи Китановић.

У ЗЦ Сурдулица покренут је стручни надзор како би се утврдиле околности о узроцима смрти Оливере Љубисављевић.

– Ту су код мене гинеколози, кардиолози, анестезиолози и остали чланови екипе, утврђујемо шта се десило. Тачне узроке смрти даће резултати обдукције – каже доктор Китановић.

Китановић појашњава да је Љубисављевић родила здравог дечака кога ће данас са Одељења неонатологије преузети отац.

Оливера Љубисављевић је у недељу сахрањена на гробљу у Владичином Хану. Драгиша Станковић, отац преминуле породиље, кроз сузе једва проговара да не може да се помири са судбином која је снашла његову породицу.

– Да ми дете умре у 21. веку на порођају?! Послали смо је здраву! Ово је катастрофа! Изедоше ми дете! Тужићемо одговорне. Нећу да се смирим док неко не одговара за ово. Све ћу да продам, само да се казне одговорни – прича Станковић.

Оливера Љубисављевић је за собом оставила још једног старијег дечака који иде у први разред.

Како су ОК радију рекли у круговима блиским породици Љубисављевић, Оливера Љубисављевић се породила природним путем и крварила је, а лекари у Сурдулици нису успели да јој помогну него су је послали за Ниш, где је током операције и преминула.

Ок радио/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар