Почетна » СВЕДОЧЕЊЕ ФРАНЦУЗА Давио сам га и тукао док га нисам убио

СВЕДОЧЕЊЕ ФРАНЦУЗА Давио сам га и тукао док га нисам убио

од admin
0 коментар

Само сам штитио своје дете и жену коју је Раде ранио у раме. У предсобљу сам узео столицу и ударао сам га, а он је покушао да се одбрани пушком.

Емануел са сином обишао рањену супругу

Ово је истражитељима испричао Француз Емануел Дањон, теча убијене младе Наталије Бајтаи, који је у самоодбрани усмртио Радета Шефера, убицу шесторо људи. Он је до детаљ описао шта се догодило у недељу.

– Престао је да пуца, нестала му је муниција. Када је кренуо по сачму, ударио сам га столицом и оборио. Почео сам да га давим. Престао сам да га стискам када ми се учинило да више не дише. Мислим да сам га удавио – описао је Емануел како је зауставио крвави поход убице.

Одмах после тога утрчао је у собу у којој је лежала његова рањена супруга Натали.

– Раме јој је крварило и ја сам то место стискао и почео да дозивам помоћ – причао је потресени Емануел. Убрзо су, према његовом сведочењу, стигли полиција и Хитна помоћ која је његову супругу одвезла у болницу.

Дањон је испричао да је дошао на свадбу и весеље јер је његова супруга сестра младине мајке.

– Свадбено весеље је трајало до 3.30, а пола сата касније смо легли – причао је шокирани Француз који није ни слутио шта ће се десити када ујутро крене на доручак.
Наталијин теча је потресен описао Радетов крвави поход.

Сватови се затворили у собе
Сват Шарет Мишел Рожер рекао је да је гледао телевизију када су се зачули пуцњи: „Отрчао сам до собе Готјеових. Затворили смо врата и блокирали их. Изашао сам после 15 минута. Видео сам Натали како лежи рањена, а Емануел поред ње. Раде је лежао у ходнику. У дворишту сам видео Каролину у локви крви – испричао је Рожер.
Франсоа Готје је изјавио да су његову породицу пробудили звуци и да је одмах у њихову собу утрчао Мишел који им је рекао да се пуца. Пробудили смо ћерке и закључали смо се. После неколико минута на прозору собе се појавио Властимир и извео нас на улицу – сведочио је Готје.

– Доручковали смо у соби. Било је нешто после 9.30, дете је још било у соби. Шандор је чуо неку буку, долазила је са дворишне стране, кренуо је да види шта се дешава. Раде га је упуцао на вратима. Два пута је пуцао у њега. Онда у женину сестру Каролину и Наталију. Све ми се замаглило. Не знам да ли је након тога пуцао у своју бившу супругу Рожу, или у моју жену Натали. Само ми је било важно да нас све не побије – испричао је Емануел.

Емануел Дањон јуче ујутро је пуштен након што је у присуству преводиоца за француски језик дао изјаву тужиоцу. Са малолетним дететом, чији живот је штитио када је столицом ударио Шефера, одмах је отпутовао у Нови Сад где је у Клиничком центру Војводине на лечењу његова супруга Натали. Он није желео да прича за медије, али је након изласка из болнице уплакан загрлио сина, а по његовом изразу лица и емоцијама могло се закључити да се његова супруга Натали опоравља.

Осим њих у кући је у време трагедије било још петоро француских држављана, Шарет Мишел Рожер и четворочлана породица Готје.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар