Почетна » Сведок експлозије у фабрици у Лучанима тврди да је директор тражио да промени исказ

Сведок експлозије у фабрици у Лучанима тврди да је директор тражио да промени исказ

од admin
0 коментар

 

Како је пренео портал Н1, Митровић је на данашњем рочишту рекао да је менаџмент фирме био љут на њега због изјаве коју је одмах после несреће дао полицији а у којој је навео да је чуо када је Миломир Миливојевић позвао Милојка Игњатовића да му помогне да са електро воза спусте буре са експлозивним отпацима.

Митровић је навео да је после тога видео обасјан магацин и да је одмах истрчао напоље као и да је потом видео Игњатовића који је по његовим речима, „потпуно изгорео“.

Додао је да га је пре давања исказа тужиоцу, позвао директор фирме Радош Миловановић са захтевом да промени исказ и каже како су радници страдали јер су испустили буре.

У лучанској фабрици су јула 2017. године су од експлозије барута погинула два радника, а оптужени су директор Радош Миловановић, руководилац погона Ракетна горива Владимир Лончаревић и руководилац сектора Безбедност и заштита на раду Томо Стојић који су негирали су кривицу.

Суђење је почело 3. октобра 2019. године, а наставак је, од новембра 2020. године, четири пута одлаган збуг болести оптужених.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nine − 5 =