Почетна » Такси мафији сметао убијени газда „Пинка“

Такси мафији сметао убијени газда „Пинка“

од admin
0 коментар

Убијени власник „Пинк таксија“ Теодор Гаћеша залагао се за ограничење броја таксиста иако то њему није било у интересу.

Његов најближи сарадник, Александар Бијелић, сматра да убиство бизнисмена нема везе са борбом за превласт на такси тржишту, и да је он био „стуб борбе за регулисање права таксиста“.

– Те приче да је Гаћеша држао 80 одсто такси тржишта су потпуне глупости. Злобне инсинуације људи који никада неће моћи да буду велики као он. Гаћеша је био само и искључиво посвећен својој породици и „Пинк таксију“ – наглашава Александар Бијелић.

Изјаве појединих таксиста да је Гаћеша држао под контролом 80 одсто такси удружења, и то у дужничко-поверилачком ропству, покренули су и сумњу да је убијен због превласти на такси тржишту.

Међутим, Бијелић истиче да „засад нема индиција за тако нешто“.

– Водећи рачуна о „Пинк таксију“, Гаћеша је водио рачуна и о свим таксистима у Србији. Његов допринос у регулисању проблема таксиста и доношењу законске регулативе је немерљив. Рецимо, он као приватник се залагао за ограничење броја таксиста иако то њему није било у интересу – прича Бијелић.

Као члан радне групе за унапређење такси превоза, Бијелић тврди да се након убиства Гаћеше неће стати у решавању проблема таксиста.

– Гаћеша је свакако био стуб борбе за регулисање права таксиста, али ми ћемо свакако наставити још јаче да радимо на томе јер то и њему дугујемо – каже Бијелић. Како каже, злобне су приче и намере да ће се „Пинк такси“ угасити.

– „Пинк такси“ је уходан систем на којем је Гаћеша радио 16 година. То је машина у којој се тачно зна улога сваког шрафа и ми му толико дугујемо да наставимо тамо где је он стао. Започео је неколико пројеката које ћемо ми завршити. Просто, лажне су информације да ће се сада нешто променити у нашем удружењу – наглашава Бијелић.

Поворка таксиста пре сахране
Теодор Гаћеша биће сахрањен у среду на Централном гробљу, а пре тога организоваће се у граду поворка таксиста како би се одала пошта убијеном сувласнику „Пинк таксија“.
– На тај начин желимо да се одужимо Гаћеши за све што је учинио за такси превоз. У поворци ће поред чланова „Пинк таксија“ бити и таксисти из других удружења. Засад још не знамо одакле ће ићи поворка – истиче Бијелић.

„Пинк такси“ је уходан систем, на којем је Гаћеша радио 16 година

Марко Ташковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 5 =