Почетна » Везе Беливука и припадника Жандармерије познате већ годинама, али се о томе ћути

Везе Беливука и припадника Жандармерије познате већ годинама, али се о томе ћути

од admin
0 коментар

 

“За њега смо знали да је припадник Војске и да је често виђан на трибини Партизана. Почели смо да се распитујемо о Вучковићу неформално, тражећи приликом његовог распоређивања у Жандармерију да се изврше одређене безбедносне провере. Међутим, он је дошао без икаквих провера иако прелази из једног у други државни орган. Углавном, прешао је у МУП и то ни мање ни више него за заменика команданта Жандармерије, управо оне јединице која обезбеђује фудбалске утакмице”, навео је Трбовић у интервјуу за Време.

Говорио је и о коришћењу војних полигана где је рекао да је лицима из криминогене средине Ненад Вучковић Вучко омогућавао да користе војне полигоне.

“Да ли је Вучковић радио то на своју руку, не знам”, рекао је саговорник Времена истичући повезаност Дијане Хркаловић с Вучковићем.

Ко је Ненад Вучковић…

Новинари редакције Инсајдер су у октобру 2016. године открили да Ненад Вучковић, припадник Жандармерије, која је саставни део МУП-а, није било ко и није само припадник МУП-а.

18 дана након што је убијен Александар Станковић звани Сале Мутави, тадашњи вођа навијача Партизана који је раније осуђиван, на Инсајдер.нет објављена је фотографија на којој се види да се у друштву Станковића и Беливука, на трибинама, налази и припадник Жандармерије – Ненад Вучковић звани Вучко.

Ненад Вучковић је једно време био у Скупштини Фудбалског клуба Партизан као представник групе навијача, а био је и припадник Војске Србије, да би након тога прешао у Жандармерију.

Истог дана, тадашњег министра полиције Небојшу Стефановића питали смо како је вођа хулигана постао припадник Жандармерије.

„Не знам да ли је вођа, али знам да је навијач Партизана, не мислим да постоји кривично дело бити навијач или вођа навијача“, изјавио је Стефановић 2016.

На додатно питање Инсајдера да ли је Вучковић прошао безбедносну проверу пре него што је примљен у Жандармерију је додао да су безбедносне процене рађене и да их је Вучковић, који је пре тога био припадник Војске Србије, прошао.

Тек пре четири дана, бивши инспектор Унутрашње контроле Небојша Трбовић, који је у међувремену напустио полицију, открио је у интервјуу Времену да ово што је рекао тадашњи министар није тачно и да провере нису ни вршене.

Убиство на шинама… пуцање на полигону Војске…

Након овога, у јавности се повремено појављивао надимак “Вучко” али до краја никада није разјашњено да ли је Ненад Вучковиц Вучко, члан Жандармерије.

Беливук, Станковић и извесни „Вучко“ помињу и у кривичној пријави Војног синдиката као лица из „криминогене структуре” којој су појединци из Војске Србије омогућавали да вежбају пуцање у војној касарни.

Војни синдикат је пријавио једног бригадног генерала и потпуковника због тога што су омогућили људима из криминогене средине да користе стрелиште и муницију Војске Србије.

„Они се сумњиче и да су од фебруара до јуна 2016. лицима из криминогене средине, јавности познатим као Вучко, Сале Мутави и Веља Невоља, као и другим лицима који нису припадници ВС, омогућили да ван радног времена користе стрелиште, наоружање и муницију ВС како би увежбавали гађање из ватреног оружја“, навео је Војни синдикат.

Како је тада објавио Инсајдер, та кривична пријава је дуго „путовала” од тужилаштва до тужилаштва, а на крају је и одбачена.

Извесни “Вучко” помиње се и у судском поступку који се водио против Вељка Беливука због сумње да је помагао убици или убицама Властимира Милошевића.

У самом судском поступку, у намери тужиоца да докаже да је Беливук био у сукобу са Милошевићем, прочитан је и садржај из једног од телефона Беливука.

Како је пренео портал Крик, тужилац је тражио да суд изврши увид у целу преписку између извесног Вучка и првоокривљеног Вељка Беливука, а да се на суђењу прочитају само неке поруке.

Поруке је прочитала судија Славица Николић, али није објаснила које је слао Беливук, а које извесни Вучко.

„Ајде кад се видимо да причамо мало, звали су ме ови што отварају… Она моја и Гаучоси.“

„Цвеле и Власта преко неких дебила су звали да се миримо, наравно, одбили смо го*на.“

„Не желим ни да их видим, а камоли да се мирим са њима. Ма какво мирење, звао сам те само да знаш, брате.“

„Ти не иди у Панчево ни као туриста, она жена ми је је*ала маму што сам мимо ње звао начелника.“

Беливук је, због недостатка доказа, у овом случају на крају ослобођен, а Инсајдер је открио да му полиција никада није вештачила један телефон, упркос захтеву тужилаштва И суда.

Управо зато, Инсајдер је након хапшења Беливука питао председника државе Александра Вучића да ли је Беливук имао заштитнике у МУП-у, на шта је он рекао да надлежне институције у овом тренутку проверавају питање увезаности ухапшене групе са државним структурама.

Иако на суђењу за убиство Милошевића није званично речено да је прочитана преписка између припадника Жандармерије кога зову Вучко и окривљеног Беливука, ова преписка морала би бар бити предмет унутрашње истраге. Међутим, одговор на питање да ли је Сектор унутрашње контроле полиције проверавао везе припадника жандармерије Ненада Вучковића са осуђиваним криминалцима, МУП већ годинама не саопштава.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × one =