Почетна » ТРАГЕДИЈА Отац идентификовао тело Стефана Илића, у току обдукција дечака; вероватно није било отмице

ТРАГЕДИЈА Отац идентификовао тело Стефана Илића, у току обдукција дечака; вероватно није било отмице

од admin
0 коментар

Стефан Илић пронађен је мртав у каналу реке Караш, 150 метара од села Банатска Суботица, сазнају “Новости”. Министар Небојша Стефановић: Мало је вероватно да је у питању била отмица

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је у току обдукција дечака из Банатске Суботице и да ће полиција за неколико сати имати резултате те обдукције и узрок смрти, наводећи да је мало вероватно да је дечак био отет.

„Након тога ћемо имати више могућности да се, у сарадњи са тужилаштвом, изјаснимо о евентуалним кривичним пријавама и шта даље можемо да радимо“, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Стефановић је рекао да је дечак Стефан Илић, који је у суботу нестао у Банатској Суботици, нађен у реци 400 метара од куће и да је отац идентификовао тело.

„Мало је вероватно да је била отмица“, рекао је Стефановић.

Упитан шта се заправо десило, уколико није реч о отмици, Стефановић је рекао да у интересу истраге не може да говори.

Стефановић је навео да је полиција имала сумње, да је истрага ишла у више праваца, а да сад престоји, како је рекао, осетљива криминалистичка обрада.

Министар је рекао да у тражењу дечака било ангажован велики број припадника МУП-а, рониоца, Ззандармерије и саобраћајне полиције, која је блокирала то подручје, да је 20 особа испитано.

Стефановић је рекао да је било полиграфског тестирања, али у интересу истраге није желео да говори о детаљима, наводећи да су детаљи тестирања који су објавили медији нетачни и да не жели да спекулише ко је био на полиграфу.

Министар је рекао и да ниједно од деце из породице настрадалог дечака није било угрожено, као и да родитељима нису одузета деца.

Он је рекао да, нажалост, истрагу отежава то што је једини очевидац био деветогодишњи брат настрадалог (С.Г.) који је пријавио нестанак, као и да истрагу ограничава то што је реч о малолетнику.

Стефановић је рекао да је полиција идентификовала сва возила која су одговарала опису које је дао дечаков брат, који је полицији пријавио нестанак и навео да су биле три особе у тамном аутомобилу.

Он је рекао да је то тежак губитак једног младог живота.

Министар је захвалио свим грађанима који су желели да помогну током потраге за дечаком.

„Покушали смо и надали смо се да ћемо га пронаћи живог“, рекао је Стефановић.

Стефан Илић пронађен је мртав у каналу реке Караш, 150 метара од села Банатска Суботица, незванично сазнају “Новости”.

Новинарима је забрањен приступ месту где је пронађен 12-годишњи дечак.

Мештанин села Јован Грујић пронашао је тело Стефана Илића.

Он је рекао за “Новости” да је у близини чувао овце, и у једном тренутку се спустио на реку да се освежи, када је на два метра од себе угледао тело дечака како плута у реци.

Да подсетимо, дечак из Банатске Суботице нестао је у суботу, а за њим су трагали припадници полиције. Полиција је током потраге привела неколико лица, али нико није био лишен слободе.

Припадници МУП-а у Панчеву саопштила је раније да су Стефанови родитељи били у полицији и да су „пали“ на полиграфу.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five × one =