Почетна ОсталоХроника ТРАГЕДИЈА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ Убио друга јер су волели исту девојку

ТРАГЕДИЈА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ Убио друга јер су волели исту девојку

од admin
0 коментар

У дворишту Основне школе “Кнез Иво од Семберије” јуче је убијен дечак Станко Глигоревић (15), а у њега је из ватреног оружја пуцао малолетник М. И. (17).

Ђаци ОШ „Кнез Иво од Семберије“

Тело мртвог дечака нађено је јуче нешто после 13 часова на клупи у школском дворишту, а убица је ухапшен неколико сати касније. Код њега је нађен пиштољ којим је почињено убиство, потврдио је заменик окружног тужиоца Милорад Дебељевић. Како незванично сазнајемо, малолетног М. И. надлежнима је предао његов отац.

– Особа која је пуцала у малолетника отишла је са лица места, али је касније нађена и идентификована. Реч је о ученику другог разреда средње школе – рекао је Дебељевић за “Блиц”.

Он је додао да је тело убијеног дечака превезено у медицински центар, где ће бити обављена обдукција и утврђен тачан узрок смрти.

– Остали разлози везани за догађај биће утврђени у истрази – нагласио је Дебељевић.
Како незванично сазнајемо, убијени дечак је матурант бијељинске основне школе “Свети Сава”. Како смо сазнали од ученика школе, који су веома погођени овом трагедијом, Станко Глигоревић је одраније познавао убицу и често су се дружили. Испред школе, у чијем се дворишту догодило убиство, јуче су се окупили ђаци и мештани, али о мотиву за убиство нико није јавно желео ништа да каже.

– Деца причају да су, наводно, били заљубљени у исту девојчицу – рекао нам је један од Бијељинаца којег смо затекли испред школског дворишта.

Бијељинска полиција потврдила је да је петнаестогодишњег дечака убио малолетник од 17 година из овог града који је ухапшен, а о мотивима се још ништа не зна. Начелник бијељинског Центра јавне безбедности Жарко Ћосић рекао је да је починилац убиства ухапшен у 15.30 часова. Према његовим речима, дечак је убијен хицем из пиштоља у груди.

Малолетни убица пронашао је у кући пиштољ у власништву пријатеља његовог оца који је отишао у иностранство, а пиштољ није предат на чување у року од 60 дана како закон налаже. Ћосић је рекао да очевидаца убиства нема, а у када је хитац испаљен у школском дворишту су била три дечака од десетак година. Они су видели мушкарца крупније грађе који је бежећи претрчао школско двориште.

Проналазак тела дечака непознати мушкарац пријавио је телефоном Хитној служби у Бијељини у 13.05 часова, а тело се налазило на клупи између школе и дечјег вртића.

Станари чули пуцањ
Двориште Основне школе “Кнез Иво од Семберије” одавно је познато као место где се окупљају малолетници и у време када школа не ради. Станари оближњих зграда кажу да су чули пуцањ, али су, како сведоче, мислили да се ради о петарди, јер их деца ту често испаљују. Иначе, ова школа се налази у близини Центра јавне безбедности Бијељина.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар