Почетна » ТРАГЕДИЈА Умрла девојчица из Врчина, коју су мајка и васпитачица донеле у хитну помоћ БЕЗ СВЕСТИ

ТРАГЕДИЈА Умрла девојчица из Врчина, коју су мајка и васпитачица донеле у хитну помоћ БЕЗ СВЕСТИ

од admin
0 коментар

Девојчица из Врчина Б.Д. узраста 12,5 месеци коју су јуче мајка и васпитачица довеле у Дом здравља јер нису могле да је пробуде, преминула је данас у 16.15 на Одељењу интензивне неге у Педијатријској клиници.

Данас је беба у два наврата реанимирана.

„Током данашњег дана због срчаног застоја у два наврата беба је реанимирана“, наводи се у саопштењу Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“.

А све је почело јуче око 12,15 часова у Дому здравља у Врчину, када је мајка, у пратњи васпитачице, улетела носећи малу девојчицу у рукама, помодрелих усана која није давала знаке живота.

Vrtić u Vrčinu

Кључних 17 минута

Њено враћање у живот и транспорт до Института за здравствену заштиту мајке и детета трајало је око 17 минута, где су лекари преузели дете и наставили реанимацију.

Како „Блиц“ сазнаје, девојчица никад није боловола од тежих болести, нити је било шта наговештавало да овако нешто може да се деси.

Небојша Благојевић, директор Дома здравља у Гроцкој, а којем припада амбуланта у Врчину, каже за „Блиц“ да је све почело јуче, између 12,10 и 12,15 часова.

– Наша амбуланта је врло близу вртића, на око пет минута хода. Дете је на рукама донела мајка, у пратњи васпитачице. Од информација смо имали да девојчицу нису могли да пробуде из сна. Усне су јој биле модре, а показивала је знакове одузетости тела. То је само по себи било довољно алармантно да се хитно приступи реанимацији на Одељењу педијатрије – описује за „Блиц“ др Благојевић.

Према његовим речима, одмах су сви лекари Дома здравља отрчали на педијатрију и учествовали у спасавању живота те девојчице.

Dom zdravlja Vrčin

Неколико пута јој вратили срчану радњу током превоза

– Истовремено, алармирали смо службу Хитне помоћи из Гроцке, Калуђерице и Београда. Више екипа кренуло је ка нама, а најбржа је била она из Гроцке. Одмах су преузели дете и наставили процес реанимације у колима. Пратили су виталне функције девојчице, одмах је била прикачена на кисеоник, а лекари су успели неколико пута у колима да јој врате срчану радњу, која је престајала – прича тај доктор и додаје да од пријема детета у врчинску амбуланту, па до наставка реанимације у Институту за мајку и дете прошло око 17 минута.

– Дете смо примили око 12.15, а оно је у Институт стигло мало пре 13 часова. У питању је пут дуг око 30 километра, али нико о томе није мислио јер се све сувише брзо дешавало – навео је др Небојша Благојевић.

МУП:Не водимо истрагу

Како „Блиц“ сазнаје у МУП, истрага о целом овом случају није покренута иако је полиција била на лицу места, јер није било елемената који би указивали на евентуално кривично дело.

Тањуг/Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − six =