Почетна » Тужилаштво ће се жалити на пресуду оцу који је ћерку држао заточену у кади – тражиће максималну казну

Тужилаштво ће се жалити на пресуду оцу који је ћерку држао заточену у кади – тражиће максималну казну

од Други Пишу
0 коментар

Након што је пресудом Првог основног суда у Београду, окривљени Урош Пашајлић, а којом му је суд изрекао јединствену казну затвора у трајању од седам година и осам месеци, тужилаштво ће изјавити жалбу на пресуду и предложити изрицање максималне казне према Пашајлићу за оба кривична дела, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво.

Први основни суд у Београду осудио је Уроша Пашајлића на казну затвора од седам година и осам месеци јер је седмогодишњу ћерку држао без надзора саму у стану, односно у кади.

Пашајлић је за кривично дело насиље у породици учињено на штету малолетне ћерке осуђен на казну затвора од седам година, а за злостављање и мучење девојке на казну затвора од 10 месеци, због чега му је суд изрекао јединствену казну од седам година и осам месеци.

Тужилаштво је раније данас у завршним речима предложило да га суд огласи кривим и осуди на максималне казне за кривична дела насиље у породици према ћерки и злостављање и мучење према својој тадашњој девојци Ивани Ж.

Са друге стране Пашајлићев бранилац је тврдио да он није извршио кривично дело насиље у породици, већ запостављање и злостављање малолетног детета, док је за кривично дело учињено на према девојци тражи ослобађајућу пресуду.

Поред казне затвора у коју му је урачунат притвор, Пашајлићу су изречене и две мере безбедности, једна за лечење наркомана, а друга за лечење алкохоличара.

Пашајлић ће због изречених мера бити смештен у затворску болницу, а судија је прецизирао да мера обавезног лечења наркомана не може да траје дуже од три године.

Суд му је данас продужио притвор до упућивања на издржавање казне.

Према члану 194 Кривичног закона, став 3, ако је наступила тешка телесна повреда или тешко нарушавање здравља или је насиље учињено према малолетном лицу, учинилац ће се казнити затвором од две до десет година.

За насиље над партнерком, према члану 194 Кривичног законика, став 1, прети му казна затвора од три месеца до три године.

MUP Srbije

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар