Почетна » У ПРИТВОРУ Полицајац звао девојчицу у мрак да је “научи да се љуби”

У ПРИТВОРУ Полицајац звао девојчицу у мрак да је “научи да се љуби”

од admin
0 коментар

Полицајац Батрић Ђуришић (48) из Мајданпека осумњичен да је покушао да обљуби 13-годишњу девојчицу из тог града јуче је послат у притвор!

Одлуку о притвору донело је трочлано Кривично ванраспаравно веће основног суда у Мајданпеку, коме је тужилаштво поднело тужбу на одлуку судије за претходни поступак који није одредио притвор Ђуришићу. Судија је одмах потписао решење о упућивању у притвор. Иначе, бранилац осумњиченог има право на жалбу, али то не одлаже одлазак Ђуришића у притвор.

У уторак, када је Ђуришић приведен, судија за претходни поступак је оценио да овај случај треба да иде по редовној процедури. Осумњиченом није одређен притвор упркос томе што је девојчица испричала да јој је полицајац пришао и позвао је да “пође са њим у мрак да би је научио да се љуби”. Та одлука судије за претходни поступак је изазвала револт и полиције и тужилаштва, које је одмах поднело жалбу.

Председница Основног суда у Мајданпеку Гордана Милентијевић јуче је одредила и пуномоћника 13-годишње девојчице.

– Тек сам примио то решење, са случајем сам упознат из медија, конкретно из „Блица”. У понедељак ћу знати све детаље – кратко је рекао за “Блиц” адвокат Милорад Бојчевић, пуномоћник малолетнице.

„Блиц” је први писао да је полицајац који има породицу покушавао да се приближи девојчици и наговори је да „оду у мрак да буду сами“. Наводно му то није био први пут јер је и раније неколико пута покушавао да девојчицу одвуче до продавнице, хватао ју је за одећу и претио да не сме никоме ништа да каже. Девојчица живи у комшилуку полицајца и он ју пресретао при повратку из школе.

А. Ж. Аџић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар