Почетна » Убица Тијане Јурић живи боље од пола Србије: Игра игрице, гледа ТВ, има три оброка и иде у теретану

Убица Тијане Јурић живи боље од пола Србије: Игра игрице, гледа ТВ, има три оброка и иде у теретану

од admin
0 коментар

У јулу 2016. Тијанин отац, Игор Јурић дао је изјаву за медије потресен монструозним убиством мале Анђелине Стевановић у селу Вратарница код Зајечара, када је констатовао да убице деце у затвору живе боље него велики број људи у Србији. Та реченица и данас одјекује у ушима свих грађана наше земље, јер је, нажалост, истинита

Прошло је четири године од бруталног убиства Тијане Јурић коју је месар Драган Ђурић из Сурчина у ноћи змеђу 25. и 26. јула 2014. године отео, силовао и убио. Монструм се тренутно налази у нашем најчуванијем затвору у Падинској Скели, такозваној Новој Скели, где служи казну од 40 година. Поставља се питање да ли је третман који има реалан за некога ко је извршио овако свиреп злочин.

Како сазнаје Телеграф, Ђурић се у затвору понаша нормално и није склон инцидентима.1

У току дана има право на шетњу која траје два сата, а редовно му стижу и пакети 0од породице.

Према нашим информацијама, његова мајка се преселила код ћерке у Војводину.

Иначе, Ђурић има право на одлазак у затворску амбуланту, а у случају тешких здравствених проблема возе га на ВМА или у Ургентни центар.

Ћелије у Новој Скели нису отворене и затвореници могу да се сретну само у шетњи, или током активности где су увек чувари са њима. Дневно имају три оброка, а једу у ћелијама.

Двочасовна шетња у току дана, тв, коришћење конзоле са игрицама, оброци, теретана, пакети које добија два пута месечно, посете су нешто што мора да се испуни по закону, и сви затвореници имају исти третман.

Са њим је у ћелији још један затвореник.

Драгана Ђурића, како се писало, посећује само мајка, а према последњим информацијама, он није показао никакво кајање за овај тежак злочин који је починио. Покушао је и да докаже да није крив, односно, да пронађе адвоката који би доказао да му је полиција, према његовим речима, изнудила и подметнула признање.

Наравно, ниједан адвокат то није прихватио.

Монструм се понаша у сладу са прописима, не даје никакве знаке по којима би се видело да се каје за монструозан злочин који је починио, а не показује ни знаке депресије.

ПРИЗНАЊЕ ТОКОМ СУЂЕЊА

– Ударио сам је аутомобилом и угурао у возило. Одвезао сам је у неку њиву на стрњику, угасио мотор и светла. Изударао сам је шаком у главу. Онесвестила се.

– На месечини сам видео и да јој је усна била отечена. Ожеднео сам, па сам се напио воде, после чега сам упалио фарове на возилу. Откопчао сам јој панталоне и свукао их заједно са гаћицама.

– Отимала се и ритала ногама. Остала је у чарапама и грудњаку. Обрисао сам је мојом мајицом по гениталијама и свуда…

ОТАЦ УБИЈЕНЕ ТИЈАНЕ ЈУРИЋ

Током протекле године, медијима се обратио и огорчени отац Тијане Јурић који се позвао на своје изворе и навео да Драган Ђурић, по његовим речима, живи боље од половине становника у Србији.

– Убица мог детета данас живи у затвору боље од половине становника наше земље. Имају климу, теретану, ТВ и све му је плаћено. Не само да је то болно за породице жртава него је и срамотно – рекао је пре годину дана за Телеграф отац убијене Тијане.

Телеграф/К.Б.

Можда ти се свиди

Оставите коментар