Почетна » УБИО ПЕТОРО, А РАНИО 22 ДОНЕТА ПРЕСУДА: Убици из Житишта 40 година затвора!

УБИО ПЕТОРО, А РАНИО 22 ДОНЕТА ПРЕСУДА: Убици из Житишта 40 година затвора!

од admin
0 коментар

Синиша Златић, који је прошле године убио пет, а ранио 22 особе у кафићу осуђен је на четири деценије затвора

ЗРЕЊАНИН – Виши суд у Зрењанину осудио је данас на 40 година затвора Синишу Златића (38) из Житишта због петоструког убиства у кафићу том граду 2. јула 2016. године, када је ранио још 22 људи, пренели су медији.

То је максимална законска казна коју је могуће изрећи по Кривичном законику Србије, а пошто је у питању првостепена пресуда Златић има право да уложи жалбу.

Златић је у летњој басти кафића „Макијато“, из аутоматске пуске рафалном паљбом, испалио двадесет и сест метака и убио супругу Дијану Златић с којом је би у бракоразводној парници, Стеву Јојића и Владимира Мијатовића из Зитиста, затим Јована Поповића из Банатског Карађорђева и Владимира Косовића из Равног Тополовца, а том приликом је ранио још 22 особе.

Више јавно тузиластво у Зрењанину Златића терети за кривично дело теско убиство и два кривична дела недозвољене производње, дрзања, носења и промета орузја и експлозивних материја. Истом оптузницом се Златићу поред петоструког убиства ставља на терет да је до 2. јула, на тавану своје куће, неовласцено дрзао ватрено орузје и муницију и то једну аутоматску пуску, једну полуаутоматску пуску, као и висе комада муниције различитог калибра.

Златић је у притвору а брани га адвокат по службеној дужности којег му је поставио суд.

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + 18 =