Почетна » УБИСТВО У СОПОТУ: Хици на Јовановића још у магли

УБИСТВО У СОПОТУ: Хици на Јовановића још у магли

од admin
0 коментар

Мештани Сопота и Вранића дан после мафијашког обрачуна у неверици због ликвидације на месном гробљу. Убица је „домаћи“ јер је знао да ће жртва ићи на сахрану, односно одакле да пуца – сматрају у Сопоту

У шоку смо и не можемо да верујемо да се испред наше куће догодило убиство. Мој шеснаестогодишњи син био је на само пет метара од места на ком се налазио убијени. Чуо је неки пуцањ, али је мислио да су петарде у питању. Дете је пришло да помогне мислећи да је човек пао због леда. Видео је да му цури крв из уста и притекао у помоћ, а у том тренутку, тројица мушкараца која су се налазила у аутомобилу, изашла су и вербално напала њега, упитавши га шта је то урадио. – Овако говори мештанин Сопота, испред чијег дома се догодило убиство Миломира Јовановића (46).

Човек је био видно потресен и узнемирен због трагичног догађаја којем је стицајем околности присуствовало његово дете. Препричава да му је син рекао „да су пуцњи били толико пригушени и слаби да су сви мислили да је реч о петардама“.То су претпоставили и пријатељи убијеног Миломира. Када су видели Јовановића да лежи крвав, нису знали зашто је пао, па су посумњали да је дете нешто скривило.

– Дечак иде у школу у Ваљеву. Дошао је на викенд и у тренутку убиства је био сам код куће. Изашао је да донесе дрва и видео како човек мртав пада. То је велика траума за њега, да буде сведок убиству. Није могао да спава, узнемирен је, а не знам колико ће времена требати да потисне из свести овај немили догађај.

Дан после несреће, на месту догађаја стоји упаљена свећа и цвеће. Пред местом на којем је Миломир пао, ређали су се пријатељи покојника док су трагови крви у снегу били још видљиви.

Житељи Сопота дан после мафијашког обрачуна у неверици и шоку размењивали су приче „шта је ко чуо и видео“. Све у свему, баш нико поуздано не зна одакле су испаљени хици нити који су мотиви убиства. Једино смислено звучи да је евентуални атентатор неко од „домаћих“ који је знао да ће жртве отићи на гроб пријатељу, односно био је упознат са околином „одакле би могао неопажено да пуца“.

Наши саговорници даље су наводили како Сопот не памти овакав догађај. Град је, кажу, био блокиран док форензичари нису обавили свој посао, и готово да нико није могао ни из свог дворишта без личне карте. Свачије двориште и прозор који су гледали на паркинг гробља полицајцима су били интересантни. Ипак, најреалнија претпоставка је да је пуцано са оближњег брда.

Испред породичног дома у Улици Чедомира Ђоинчевића у Вранићу, у коме станују родитељи убијеног Јовановића, у недељу су се окупили многобројни пријатељи и комшије. О евентуалном мотиву убиства нико није хтео да спекулише.

Према речима „говорљивијих“ суседа, Јовановић је поседовао грађевинску фирму. Причали су и како је финансијски помогао фудбалски клуб Вранић. Покојник није био ожењен и није имао деце. Живео је у Београду, а код родитеља Миланке и Живојина често је долазио.

Миломир Јовановић убијен је на сахрани Новака Тодоровића у Сопоту у недељу око 14 сати хицима из ватреног оружја када се враћао са спровода, у моменту док је улазио у аутомобил. Према незваничним информацијама, на њега је пуцано са оближњег брда, а с обзиром на то да је сахрана била у току, убица је искористио пометњу окупљених и успео да умакне. Јовановићеви пријатељи, који су се у тренутку убиства налазили у аутомобилу, превезли су га у Дом здравља, где су лекари констатовали смрт.


-Крв жртве још у снегу

Сахрани која је претходила ликвидацији Миломира Јовановића, присуствовали су и Емир Кустурица, Здравко Чолић и брат Горана Бреговића.

Датум сахране Миломира Јовановића није joш познат, мада се међу родбином убијеног говорило да ће бити заказана за уторак или среду.


КУСТУРИЦА: ТАБЛОИДИЗАЦИЈА УБИСТВА

У Мокрој Гори, усред фестивала „Кустендорф“, на једном од столова стоје јучерашње новине, а стотине посетилаца фестивала посматрају насловне стране неколико таблоида, као у излогу: преко целих насловница фотографија српског уметника светског реномеа, уз наслове „Кустурица за длаку избегао метак“ и сличне. Прослављени редитељ се, за „Новости“, осврнуо на неистинито извештавање о пуцњави у Сопоту, када је ликвидиран „човек са досијеом“ Миломир Јовановић.

– Да ли је ово новинарство? Деси се догађај, који да би био читан, у новинама излази потпуно неистинито приказан. То је „фејк њуз“, за тржиште. Тржиште је јаче од истине. Све је приказано као да је човек убијен током процесије, у присуству свих нас који смо сахрани присуствовали, иако се убиство догодило касније на паркингу, у тренутку када сам ја већ био далеко од тог места – каже Кустурица, најављујући тужбе против таблоида који су неистине објавили.

ВЕЗА СА КЕКОМ   НАВОДНО, Јовановић се доводи у везу са Дејаном Стојановићем Кеком, некадашњим вођом новобеоградског клана, који је у бекству од 2006. године. Како се прича, бавио се пословима са оне старне закона и дистрибуцијом наркотика на Новом Београду. Наводно, је деведесетих година био укључен у трговину девојкама из источне Европе.

Н. Ј.М. СТАНОЈКОВИЋ   Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар