Почетна ОсталоХроника УНС: Репортер Фонета нападнут док је снимао „Фристајлер“

УНС: Репортер Фонета нападнут док је снимао „Фристајлер“

од Други Пишу
0 коментар

Репортер агенције Фонет Марко Драгославић нападнут је јуче док је после поднева са шеталишта на левој обале Саве снимао сплав „Фристајлер“ који је делимично потонуо током новогодишње ноћи.

На репортера Марка Драгославића су, док је око 15.30 снимао сплав и приобаље Саве, који је после поноћи скоро потонуо, насрнуле две мушке особе одевене у црно, не дозвољавајући му да настави снимање, јавља Фонет.

„Један од њих ми је пришао питајући: ‘Ко си ти, шта снимаш, ко ти је то одбрио, то је забрањено‘“, препричао је Драгославић.

Како наводи агенција, он је особама, које се нису легитимисале, ни представиле, показао новинарску легитимацију Фонета и Независног удружења новинара Србије (НУНС).

„Упркос томе, један од њих ми се унео у лице, ухватио шаком за врат и, стежући ме, одгурно“, описао је Драгославић.

У 15.37 Драгославић је позвао полицију и сачекао патролу која је дошла после петнастак минута.

Двојица младића су у међувремену део шеталишта испред сплава оградили плаво-белом траком.

Полицајци су легитимисали и Драгославића и двојицу младића, које су упозорили да немају право да простор на шеталишту испред сплава ограђују траком коју су развукли.

Поручили су им да је то јавна површина и да за то овлашћења имају само полиција и инспекције.

Упркос упозорењу, они нису уконили траку.

„Све што се догађало гледало је петнаестак људи који су се окупили на шеталишту. Полицајци су били веома коректни, али су ми саветовали да се удаљим, што сам и урадио јер се више нисам осећао безбедно“, нагласио је Драгославић.

Ртс/Фонет/Унс

Можда ти се свиди

Оставите коментар