Почетна » Управни суд поништио још једно решење факултета против студента Карановића

Управни суд поништио још једно решење факултета против студента Карановића

Спорно решење Правног факултета било је донето крајем 2020. године

од Други Пишу
0 коментар

Управни суд у Београду, одељење у Новом Саду, поништио је решење којим је студент тог факултета Стефан Карановић био дисциплински кажњен тако што је био суспендован са факултета на 12 месеци, пише у пресуди у коју је Бета имала увид.

Суд је одлучио да је Правни факултет таквом одлуком прекршио закон, те је поништио донето решење и вратио га тој институцији на поновно одлучивање.

Факултет је обавезан да студенту Карановићу надокнади трошкове управног спора у износу од 26.120 динара, наводи се у пресуди.

Спорно решење Правног факултета било је донето крајем 2020. године.

Претходно је Управни суд оборио још два решења Правног факултета у Новом Саду о суспензији студента Карановића.

Карановић је оптужио бившег продекана факултета, професора Слободана Орловића да се оглушио о пресуду Управног суда и донео решење које је истоветно решењу које је оборено на суду одређујући му казну удаљења са факултета на још 12 месеци.

Оценио је да је једини разлог због којег га је Правни факултет „шиканирао“ заправо „њихова освета“, јер су га оптуживали да је у медијима изнео информације о криминалним радњама на том факултету, што је он раније демантовао.

„Поготово је интересантна чињеница што је Слободан Орловић члан Високог савета тужилаштва а доноси оваква решења, лишена закона а самим тим и морала“, казао је Карановић раније новинарима.

Декан Правног факултета Бранислав Ристивојевић смењен је са те функције у јулу прошле године, а с њим је смењен и његов продекански тим, међу којима и продекан Орловић. Тада је смењен и председник Савета факултета Драган Милков.

Ристивојевић је смењен уз образложење да је доносио одлуке „самовољно“, да је функцију 2користио за остваривање политичких циљева“, да је ненаменски трошио средства и да је отворено подржавао Русију у агресији на Украјину.

Студент Стефан Карановић затражио је тада да надлежни органи подробно преиспитају пословање Правног факултета у Новом Саду, као и приватно пословање људи који се „скривају иза тог факултета“.

Он је најавио да ће тражити 400.000 евра за нематеријалну и материјалну штету коју је претрпео због суспензије са Правног факултета у Новом Саду.

Он је, почев од 2018. године, разним решењима тог факултета био суспендован на укупно 48 месеци.

 

Бета/Н1

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар