Почетна » УЖАС НА КОСОВУ: Албанци напали две српске девојчице!

УЖАС НА КОСОВУ: Албанци напали две српске девојчице!

од admin
0 коментар

У српском селу Преоце, у општини Приштина у суботу увече из аутомобила у покрету нападнуте су две малолетне девојчице (12 и 14).

Девојчице су се мајком биле да посете стрица. На повратку мајка је пожурила, кући јер су им дошли гости, млађа девојчица је ушла у продавницу док је старија сачекала испред, када је из аутомобила у покрету задобила ударац.

– Биле смо са мајком код стрица, она је пожурила кући, јер су нам дошли гости, сестра је отишла до продавнице и у том тренутку наишао је аутомобил, успорио је, готово се зауставио, отворио се прозор и осетила сам ударац – рекла је старија девојчица, која је од бола и страха почела да вришти.

Њена млађа сестра, која је изашла из продавнице у међувремену је чула да нападачи говоре албански језик.

Породица Јовановић чије ћерке су биле мета напада случај није пријавила полицији, како је рекла мајка девојчица из “страха, а и сумње да би полиција било шта предузела”.

– За децу је ово велика траума као и за све нас” рекла је мајка и додала да је то њихова свакодневица и да не зна да је неко пријавио полицији сличне догађаје. Према њеним речима, провокације су свакодневне, посебно од стране радника који граде пут.

– Они често насрћу аутомобилима на нас и уплашени смо – рекла је мајка.

Председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић је у изјави за “Телеграф” најоштрије осудио инцидент у селу Преоце.

– Напад на девојчице је за сваку осуду, нажалост инцидент није пријављен, па самим тим није ни регистрован – рекао је Караџић.

Он је додао да ће од надлежних органа захтевати да истраже случај и истакао као проблем лошу осветљеност у Преоцу.

– Улице су прометне, нису осветљене, нема ни лежећих полицајаца, генерално у свим српским срединама у општини, радимо на решавању тог проблема и настојаћемо да га у догледно време решимо, не само у Преоцу, чиме ће и безбедност наших градјана бити подигнута – рекао је Караџић.

Преоце је село у средишњем делу Косова 6 км јужно од Приштине, на магистралном путу Приштина – Скопље и важи за саобраћајну раскрсницу путева због чега је неопходно да се предузму мере за побољшање безбедности мештана. Тренутно у селу живи више од 100 српских породица.

 

(С.С. Телеграф)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар