Почетна » УЖАС У ЛАЗАРЕВЦУ Отац у последњем тренутку спречио мајку да УБИЈЕ БЕБУ

УЖАС У ЛАЗАРЕВЦУ Отац у последњем тренутку спречио мајку да УБИЈЕ БЕБУ

од admin
0 коментар

Дечак стар свега 40 дана из Лазаревца задобио је лакше повреде након што га је мајка прекјуче, у току жучне свађе са супругом, свом снагом бацила на кревет, сазнаје „Блиц“.

Како сазнајемо, дете се тренутно налази у Универзитетској дечјој клиници, где га је након пријаве довео Центар за социјални рад.

Случај је откривен 20. фебруара након што је отац детета позвао полицију и пријавио да његова супруга насрће на бебу.

Како незванично сазнајемо, он је полицији испричао да је његова супруга данима говорила да ће убити бебу јер ју је она родила и може да ради са дететом „шта год она хоће“.

Дечака је након пријаве оца полицији преузео Центар за социјални рад и одмах је одведен на лекарски преглед.

Утврђено је да беба нема видљивих повреда, али да је неухрањена и није довољно напредовала, а отац је нагласио да је мајка дечака старог само 40 данамалтретирала и раније!

– Дечак је доброг општег стања и његов отпуст из болнице се планира у сарадњи са надлежним Центром за следећу недељу – каже за Блиц проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Привремено старатељство над дететом је преузео Центар за соц. рад Лазаревац који је надлежан.

– Дете је збринуто у установу здравствене заштите, стабилног је здравственог стања, налази се под привременим старатељством Градског центра за социјални рад и у току је поступак смештаја детета у хранитељску породицу. Као орган старатељства ГЦСР ће даље наставити да води бригу о малолетном детету, као и да прати ситуацију у биолошкој породици детета и у складу са тим предузимаће мере у циљу заштите набољег интереса детета. Родитељи који несавесно извршавају своја права и дужности, који занемарују или злостављају дете могу бити потпуно или делимично лишени родитељског права – кажу из Градског центра за социјални рад.

Мајка детета налази се у болници „Др Лаза Лазаревић“.

А. Ђокић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар