Почетна » ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ Дан жалости недеља!

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ Дан жалости недеља!

од admin
0 коментар

Влада Србије одредила недељу, 15. март, за Дан жалости. Министар одбране Братислав Гашић се расплакао.

– Желим да вас обавестим да је синоћ у 22:31 изгубљен контакт радио везом са ваздухопловом ХТ48 и он је изгубљен са радара. Свих седам путника је погинуло – изјавио је премијер Александар Вучић на почетку седнице Владе, а потом позвао да се страдалима искаже поштовање минутом ћутања.

View image on Twitter

Он је изјавио да су у несрећи страдали: мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, техничари заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић, анестезиолог Џевад Љајић, техничар Мирослав Веселиновић, као и беба из породице Адемовић.

Потом се обратио министар одбране Братислав Гашић који је напоменуо да се ради о врхунским пилотима и професионалцима, али је убрзо прекинуо обраћање јер се расплакао.

Bratislav Gašić se rasplakao

– И ова трагедија је показала, на жалост, да су људи оно најбоље што Војска Србије има, и то Србија има – рекао је Гашић за Тањуг, истакавши да је хеликоптер који се срушио био опремљен свим уређајима за мисије спасавања и трагања, за ноћно летење и летење у посебним условима.

Пилот летелице Омер Мехић један је од најбољих пилота Војске Србије, који је, навео је министар, током службе спасао у различитим акцијама више од 1.000 људи.

Мехић је, како наводе у Војсци, прошао све фазе од инструктора летења до вође тима за спасавање, а 2008. године преживео је пад хеликоптетра „газела м-8“.

– Пилоти који су изгубили живот су најбољи пилоти које ВС има…за нас је то немерљив губитак – рекао је Гашић на ванредној седници Владе на којој је поводом трагедије проглашен 15. март за дан жалости у Републици.

Министар је изразио саучешће породицама погинулих.

Председник Србије Томислав Николић упутио је данас телеграм саучешћа породицама настрадалих у трагичној несрећи које се догодила касно синоћ када се срушио војни хеликоптер којим је у Београд транспортована животно угрожена беба из Новог Пазара.

„Целу Србију је дубоко потресла трагедија која се догодила синоћ код аеродрома Никола Тесла. Хуманост коју су исказали Омер, Милован, Небојша, Иван, Жевад и Мирослав чини све градјане поносним што су имали ту част да медју њима буду тако изузетни људи. Наша срца су испуњена тугом, али и поносом. Слава им.“, наводи се у телеграму председника Николића, саопштила је служба председника Републике за сарадњу са медијима.

Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар