Почетна » Васпитачица прошла нa „детектору лажи“

Васпитачица прошла нa „детектору лажи“

од admin
0 коментар

Обрт у случају наводног сексуалног злостављања дечака у чачанском вртићу „Сунце“. В. С. (36) категорички негирала да је малишана приморала на орални секс

ВАСПИТАЧИЦА В. С. (36) која је пријављена да је четворогодишњег дечака приморала на орални секс, категорички је негирала целу причу, што је поткрепило и њено детаљно полиграфско испитивање. Наиме, једночасовно, детаљно, пропитивање на детектору лажи показало је да говори истину када тврди да нема никакве везе са овим случајем.

Како смо сазнали, ово тестирање у Чачку обавио је један од најбољих полиграфиста МУП Србије.

Адвокат В. С. Иван Ћаловић тврди да је полиграфско испитивање обављено на захтев његове клијенткиње.

– Сматрам да су психолози који су покренули целу причу некомпетентни да сачине извештај какав су сачинили. Није тако брзо требало да изразе сумњу на злостављање, већ је требало да одраде свој посао и да потом случај проследе на Институт за мајку и дете, код релевантних стручњака.

Подсетимо, васпитачица В. С. пријављена је да се, наводно, током рекреативне наставе на Златибору, док су остала деца спавала, скидала пред овим малишаном и приморавала га на блудне радње.

Тужилаштво у Чачку покренуло је о овом случају предистражни поступак, а за неколико дана биће познато да ли ће поднети и кривичну пријаву против васпитачице.

Родитељи малишана, са друге стране, убеђени су да њихово дете говори истину.

– Били смо шокирани када нам је син испричао шта се догодило. Дуго смо размишљали шта да радимо, али смо, пошто је исту причу поновио неколико пута, решили да случај пријавимо управи вртића и психологу, захтевајући да дете буде премештено у друго обданиште. То би, ваљда, урадио сваки родитељ. Нисмо захтевали никакву кривичну одговорност васпитачице, већ смо само тражили да дете буде одатле премештено. Уследила је реакција психолога и директорке – испричали су нам малишанови родитељи.

Вера Јовановић, директорка Предшколске установе „Радост“ донела је одлуку о удаљењу са посла В. С. до окончања поступка пред надлежним органима, а покренут је и дисциплински поступак. Прво је родитељима заказала разговор код клиничког психолога у Дому здравља, а по добијању извештаја од стручног тима обратила се полицији.

– При нашој установи имамо Комисију за случајеве злостављања и занемаривања детета, те је након што су се родитељи обратили нама она и заседала. Њу чине више стручњака, између осталих и начелник педијатрије и клинички психолог – рекао нам је др Александар Пајовић, директор чачанског Дома здравља. – Након што је дете испричало све о том догађају, и после одређених провера, Комисија је дошла до сазнања да постоји сумња да се догодило злостављање, а онда смо о томе обавестили полицију.

Незванично, поред психолога у Дому здравља, са дечаком је причао и психолог чачанске болнице. Сумња се појавила када је дечак до детаља објаснио шта се дешавало у купатилу, па чак је све и нацртао, што није, кажу упућени, могао да зна ако није видео, односно доживео…

КОЛЕГАМА НИШТА НИJЕ БИЛО ЧУДНОНИСАМ ништа чудно приметила код колегинице. Сви смо згрожени и са зебњом чекамо даље резултате истраге о свему – казала нам је васпитачица, која је желела да остане анонимна. – В. С. је овде радила скоро девет година. Никада није било већих проблема, осим што су се понекад родитељи на њу пожалили, али то није било ништа озбиљно, деца су је, углавном, волела. Знам да је удата и да нема деце.

ПОЛИЦИJА ПРИКУПЉА ОБАВЕШТЕЊАПрипадници Министарства унутрашњих послова у Чачку поступају у складу са Захтевом за прикупљање обавештења, које им је доставило Више јавно тужилаштво у Чачку. Полиција је одмах по пријему захтева, у сарадњи са релевантним институцијама, започела рад на утврђивању околности у вези са пријавом – стоји у саопштењу чачанске полиције поводом овог догађаја.

В. ИЛИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар