Почетна ОсталоХроника Министарство правде затражило изручење Контића из Црне Горе

Министарство правде затражило изручење Контића из Црне Горе

од admin
0 коментар

 

Контић је по међународној потерници Интерпола Београд пре три дана ухапшен у подгоричком насељу Забјело, након чега му је одређен екстрадициони притвор.

„Он се, сумња се, 24. августа 2020. године у Новом Саду, у кладионици која се налази у углу Булевара ослобођења и Јеврејске улице, са лицима Л.О. и Л.В. обратио оштећеном М.М. након чега је убрзо дошло до физичког сукоба између оштећеног и траженог лица. Предметној активности је претходила интензивна сарадња са Одсеком за циљане потраге Републике Србије, у оквиру Европске мреже тимова за циљане потраге – ЕНФАСТ“, наведено је тада у саопштењу црногорске полиције.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је 12. септембра покренуло истражни поступак против Контића због кривичног дела убиство у покушају.

„Више јавно тужилаштво у Новом Саду, а након поднете кривичне пријаве од стране МУП ПУ Нови Сад, покренуло је истражни поступак против И. К. наредбом о спровођењу истраге од 12. септембра 2020. године, због кривичног дела убиство у покушају из члана 113 у вези са чл. 30 Кривичног законика, учињеног на штету М. М“, наводи се у одговору који је потписао заменик јавног тужиоца Зоран Јаковљевић.

Истрага је потом проширена на осумњичене О. Л. и Л. В. који су саслушани у овом Тужилаштву.

Претходно се на друштвеним мрежама појавио снимак на коме се видело како непознати младић брутално туче другог мушкарца, а потом му, док лежи у бесвесном стању на земљи, ломи руке.

На снимку се види како мушкарац седи на другом, док је он већ на земљи и песницама га удара у главу. Насилник се није зауставио у батињању све док се претучени мушкарац није онесвестио, али чак и то га није спречило да настави даље да га бије. На снимку се види да је, уз претњу, отерао једног младића који је покушао да га одвоји од момка који је на поду лежао без свести.

Потом је повређеног и бесвесног момка померио, како би га наместио на бок, да би му поломио обе руке, што је брутално и учинио.

Све то је посматрало неколико људи, а једног момка, спречио је други из те групе и није му дозволио ни да покуша да одвоји насилника од онесвешћеног младића, јасно се види на снимку са безнедносне камере.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар