Почетна » Ухапшен некадашњи заменик начелника СБПОК Горан Папић

Ухапшен некадашњи заменик начелника СБПОК Горан Папић

од admin
0 коментар

 

Медији наводе да је у питању Горан Папић, бивши заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала.

МУП је саопштио да су припадници тог министарства, Сектора унутрашње контроле, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили Г. П. (1980) бившег полицијског службеника УКП-а због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем.

Како се сумња, он је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца у ПУ за град Београд да се лицу које је сада у притвору одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истога дана возило му је враћено.

Подсетимо, раније су „Вечерње новости“ објавиле да је Папић под истрагом полиције због сумње да је повезан са ухапшеним Вељком Беливуком. Случај Беливука води Тужилаштво за организовани криминал.

Горан Папић у јавности је познао као полицијски функционер који је јако брзо напредовао у МУП-у за време док је министар био Небојша Стефановић. Оставку је поднео само неколико дана након што је на чело министарства дошао Александар Вулин. Према писању појединих медија, сада је запослен у Министарству одбране на чијем је челу управо Стефановић.

Иначе, Папић у јавности познат и по инциденту на Вождовцу када је власник ресторана Јахорина на Вождовцу тврдио да су га претукли припадници полиције које је Горан Папић.

Након овог инцидента, министарство унутрашњих послова саопштило је крајем октобра 2019. да су двојица полицијских службеника удаљена са посла до окончања дисциплинског поступка који је против њих покренут због утврђивања евентуалне, незаконите примене полицијских овлашћења на Вождовцу. Ради се о полицијским службеницима Г.П. и Т.А, а како је тада саопштено о томе је обавештен Сектор унутрашње контроле МУП-а. Медији су тада пренели да је један од службеника уствари заменик начелника СБПОК Горан Папић.

Тада је Инсајдеру речено да је случај у децембру 2019. прослеђен Вишем јавном тужилаштву које од тада спроводи предистражне радње.

Инсајдер, Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар