Почетна » ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени навијачи, силоватељи и запослени у Колубари!

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени навијачи, силоватељи и запослени у Колубари!

од admin
0 коментар

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је да је у акцији српске и немачке полиције ухапшено је 30 особа које полиција сумњичи за умешаност у шверц 303 килограма кокаина, вредности 20 милиона евра.

– За 13 месеци истраге ухапшено је 30 особа, за троје се трага. Осумњичени су да су се бавили организацијом и продајом наркотика – рекао је Стефановић.

– Србија ће наставити да интезивно сарађује са Немачком у свим случајевима борбе против организованог криминала и корупције – рекао је министар.

Министар Небојша Стефановић саопштио је на конференцији за новинаре и да је полиција ухапсила вође навијача из Београда, затим 11 особа из „Колубаре“ осумњичених за крађу, док су у Шапцу и Богатићу ухапшена двојица силоватеља, од којих је један осумњичен и за подвођење девојчице од 16 година.

Заплењено је 303 килограма кокаина, 96 килограма канабиса, 106 килограма хашиша, и седам лаборатирија за канабис у Србији и Немачкој.

Заплењено је 303 килограма кокаина, 96 килограма канабиса, 106 килограма хашиша, и седам лаборатирија за канабис у Србији и Немачкој.

Вођа навијача једног од фудбалских клубова из Београда Ј.Ј. (33) и још 29 особа је ухапшено, док се за три трага у великој акцији немачке и српске полиције у борби против производње и трговине наркотицима.

Како је Стефановић рекао данас су у Београду ухапшени Ј.Ј., као и М.П. (24), Д.С. (32) и Ј.В. (40), док је расписана потрага за Р.Д. (23) из Београда. Они се терете да су се бавили организацијом и прометом наркотика.

– Ухапшена су и два курира ове групе који су носили два килограма кокаина, пет килограма екстазија и четири килограма амфетамина. Ухапшена је и особа која се сумњичи да је спремала ликвидацију двојице браћа – рекао је Стефановић, наводећи да је у последњој акцији на сузбијању криминала и корупције ухапшено и 15 особа који се терете за преваре око осигурања, док су у акцији „Армагедон“ ухапшене четири особе.

Акција одличан пример сарадње у борби против криминала

Стефановић је истакао да је истрага трајала 13 месеци као и да је акција хапшења одличан пример прекограничне сарадње у борби против организованог криминала и корупције.

– Србија ће наставити да интензивно сарађује са Немачком у свим случајевима борбе против криминала и корупције – рекао је Стефановић и поручио да су борба против организованог криминала и корупције приоритет српске полиције.

Полиција сутра на Изборној скупштини ФК Партизан

Министар унутрашњих послова је рекао и да ће полиција присуствовати на сутрашњој Изборној скупштини ФК Партизан уколико стигне такав захтев од организатора, али је и поручио онима који на њој учествују да размишљају о спорту и да не праве полицији посао.

Он је рекао да се Изборна скупштина ФК Партизан одржава у затвореном простору, због чега не постоји обавеза организатора да пријављује скуп полицији, али да ће, уколико буде потребе, полиција присуствовати том скупу.

– Ако изразе сумњу да може бити угрожавања безбедности, свакако да ће полиција бити присутна. Нећемо дозволити да се неко туче и убија због било каквог гласања, или било чега – рекао је Стефановић.

Сутра коначна безбедносна процена Прајда

Стефановић је рекао и да ће полиција сутра имати коначну безбедносну процену предстојеће „Параде поноса“.

Он је додао да још нису стигли сви подаци безбедносних служби полиције, нити да жели да пореди са прошлогодишњом ситуацијом.

– Не бих говорио док не стигне процена оних који се тиме баве професионално – рекао је Стефановић.

 

(SD)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − 14 =