Почетна ОсталоХроника Весић: Пожар на депонији у Винчи под контролом, догашавање ће трајати пар дана

Весић: Пожар на депонији у Винчи под контролом, догашавање ће трајати пар дана

од admin
0 коментар
viber image 2021 08 08 10 45 15 711

Весић је навео да се тренутно на терену налази пет ватрогасних возила, 15 ватрогасаца и пет цистерни – три цистерне ЈКП „Градска чистоћа“ и две ЈКП „Београдски водовод и канализација“, пише Тањуг, а преноси портал Нова.рс.

Гостујући на ТВ Пинк, Весић је рекао да је на депонији Винча у суботу око 20.30 сати избио пожар и да је током ноћи стигла и тешка механизација, која је бацала земљу, превртала смеће и гасила пожар, те да од јутрос раде четири велика камиона тешке механизације.

„Пожар се простире на око пет хектара. Грађани ће моћи да виде дим још неколико дана, обзиром да ће гашење трајати сигурно дан или два. Пожар је сада под контролом, али ће његово догашавање трајати неколико дана тако да у том смислу нема опасности да се пожар прошири, што је важно“, истакао је Весић.

ЦЛС: Депонија у Винчи требало одавно да буде затворена

viber image 2021 08 08 10 45 15 711

Центар за локалну самоуправу (ЦЛС) саопштио је да пожар на старој градској депонији у Винчи, који је захватио велику површину, а који је избио синоћ, још траје. ЦЛС наводи да је „неопходно након гашења живог пламена да се хитно наспе нови слој песка и земље, како се ватра не би даље разбуктавала и враћала“.

„Стара депонија је требало да буде затворена до краја прошле године, али се стално одлаже рок за то и за отварање нове санитарне депоније. Разлога за одлагање је било много: појава клизишта и на старој и на новој депонији, спорост извођача радова, као и чекање на дозволе“, подсећа ЦЛС. 

ЦЛС додаје да је „ово апсолутно недопустива ситуација, којом се доводи у питање здравље и безбедност Београђана“.

 

Медији

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар