Почетна » Потврђена пресуда Милутину Јеличићу Јутки, Марија Лукић каже да је задовољна

Потврђена пресуда Милутину Јеличићу Јутки, Марија Лукић каже да је задовољна

од admin
0 коментар

 

“Чекам да ми пресуда стигне писменим путем, ово ми је јавио адвокат. Срећна сам што је ово један огроман корак, не само за мене, већ за све жене у Србији, а исто тако и показатељ локаним бахатим моћницима, да нису заштићени ни недостижни правди”, каже Лукићева за Нова.рс.

Подсетимо, Милутин Јеличић Јутка осуђен је јула ове године на три месеца затвора.

Јеличић је осуђен за сексуално узнемиравање бивше сараднице Марије Лукић, којој је дуже време слао поруке ласцивног садржаја.

Тужилаштво је у завршној речи затражило јединствену казну затвора од седам месеци затвора, док се Јутка изјаснио да му је цео поступак намештен.

Данас је суд потврдио раније донету пресуду.

Боровић: Јутка мора у затвор

Да је крушевачки Виши суд потврдио пресуду Основног суда из тог града према којој је Јеличић осуђен на безусловну затворску казну од три месеца због недозвољених полних радњи, потврдио је данас агенцији Бета пуномоћник Марије Лукић, адвокат Боривоје Боровић.

„Потврђена је пресуда, одбијене су жалбе, Јутка треба да иде у затвор. Он треба да добије позив за издржавање казне, то може да буде већ данас. Очекујем да ће он избегавати да оде у затвор, као што је избегавао позиве за суђење. Он је човек који не поштује правосуђе, па сам сигуран да ће полиција морати да га јури“, рекао је агенцији Бета Боровић.

Коментаришући пресуду, односно потврђивање пресуде која значи да Јеличић мора у затвор, Боровић је казао да је то „први случај да неког човека из власти шаљу у затвор, а исти се позивао на највише функционере ове земље“.

„Они су га отписали јер се радило баш о неморалном чину иза кога није хтео да стане нико. Очекујем да ће ово бити позитиван пример за друге судове када се сусретну са људима из било ког режима да покажу независност и самосталност“, рекао је Боровић.

Иначе, Лукићева је Основном јавном тужилаштву у Брусу 8. марта 2018., поднела кривичну пријаву против Јеличића, који јој је за две године, док јој је био надређени на радном месту, послао чак 15.000 СМС порука ласцивног садржаја.

Наредног дана, њој је симболично уручен отказ, али је убрзо стигла и потврда да је урадила праву ствар – својим потезом осмелила је још шест жена да учине исто.

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар