Почетна ОсталоХроника Бранилац Предрага Колувије: „Јовањица“ заустављена на путу светске славе

Бранилац Предрага Колувије: „Јовањица“ заустављена на путу светске славе

од admin
0 коментар

 

Бојић је излагање свео и на ниво завере, те истакао да је можда неко од светске конкуренције желео да афером и хапшењем науди Колувији, те да ће бити занимљив крај суђења.

„Неспорно је да је Колувија некоме сметао, да ли конкуренцији или неком другом. Колувија је већински сувласник и иза њега не стоји Србија, нити било које министарство, нити особа са иницијалом А.В. Он је имао визију будућности, препознао је предности узгајања ове биљке која је веома лековита“, додао је Бојић.

Бранилац није хтео да прецизира на кога је мислио, када је навео иницијале А.В.

Подсетимо то су иницијали и Андреја Вучића, брата председника Србије, који је и раније довођен у везу са афером „Јовањица“.

Наиме, опозициони политичар Мирослав Алексић је у више наврата истицао у медијима да је Колувија по хапшењу звао Андреја Вучића.

Бранилац Бојић је на крају свог излагања свима у судници препоручио да о предмету „Јовањица“ размишљају уз песму домаћег кантаутора Ђорђа Балашевића „Не ломите ми багрење“.

Један од Колувијиних бранилаца је и народни посланик Владимир Ђукановић. Он је рекао да је апликација „разговор“, коју су према оптужници, власник Јовањице, поједини запослени у тој компанији, али и извесни припадници полиције и БИА користили за преписку и договарање око вођења узгоја сканка, заправо софтверска играчка.

Ђукановић је рекао да се са порукама у тој апликацији може манипулисати.

Ђукановић је истакао да је апликација тако лака за манипулацију да би неко могао и тужиоцу (Саши Дрецуну) да измонтира некакву компромитујућу преписку у апликацији „Разговор“ и да је достави медијима.

Иначе, Владимир Ђукановић, иако не важи за познатог адвоката кривичара, у случају Јовањица бранилац је првоокривљеном Предрагу Колувији, али и раднику МУП-а Милану Кендији, који је био шеф обезбеђења бившем директору полиције Милораду Вељовићу.

Ђукановић заступа и брата председника Србије Андреја Вучића који је тужио опозиционара Мирослава Алексића зато што је у изјавама за медије говорио да је Колувија звао Андреја током хапшења за Јовањицу.

Владимир Ђукановић је недавно постао и шеф Скупштинског одбора за правосуђе, чиме је аутоматски постао и члан Високог савета судства, тако да ће директно утицати и на будући избор судија.

Подсетимо, већински власник фирме „Јовањица“ ухапшен је у новембру прошле године са фалсификованом службеном полицијском исправом код себе.

Према оптужници, тада је откривено да се у пластеницима на имању чији је власник Колувија налази око 649,4 килограма осушене марихуане, али и плантажа од 65.581 стабљика канабиса, као и лабораторије за узгајање сканка.

Сем Колувије у овом поступку суди се Сергеју Мрђи, који је у бекству, затим Владану Живојиновићу, Браниславу Миљевићу, Здравку Милошевићу, Стевану Холић, Вулету Бојовићу, Петру Живановићу, Петру Хрицају и Бобану Јовановићу.

Јелена Зорић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар