Почетна » Суђење за паљење куће новинара опет одложено, другооптужени оболео од короне

Суђење за паљење куће новинара опет одложено, другооптужени оболео од короне

од admin
0 коментар

 

Како је пренело Удружење новинара Србије, то је трећи пут да се суђење у том процесу одлаже пошто су у јулу адвокати Симоновића били у самоизолацији због наводног контакта са зараженима, а рочиште које је било заказано за 10. новембар одложено је јер се оптужени Михаиловић, према наводима његових адвоката, тестирао на коронавирус.

Данашње рочиште је одложено јер је Михаиловић изашао из болнице 20. новембра, а има право на изолацију од две недеље.

Судија Славко Жугић следеће рочиште заказао је за 7. и 8. децембар а од адвоката другооптуженог Михаиловића је тражио да му достави отпусну листу из болнице.

Суђење оптуженима за паљење куће новинара Јовановића, бившем председнику општине Гроцка и функционеру СНС Драгољубу Симоновићу, Владимиру Михаиловићу, Игору Новаковићу и Александру Маринковићу, почело је у априлу 2019. године.

Маринковићу, који је оптужен да је директан нападач на кућу новинара, суди се у одсуству, а Други основни суд у Београду дао је сагласност да се за њим распише међународна потерница.

Јовановићу је 12. децембра 2018. године, око 3.30 часова, „мотоловљевим коктелом“ запаљена породична кућа у Врчину.

После те ноћи, Јовановић је изјавио да му је плаћене убице послао председник општине Гроцка Симоновић, који је то тада негирао.

Тужилаштво је у марту 2019. подигло оптужницу против Симоновића и тражило максималну казну од осам година затвора због сумње да је наложио паљење куће.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fourteen − 13 =