Почетна » ПРИЈАВЕ ДРЖАНЕ У ФИОЦИ? Унутрашња контрола „чешља“ новосадску полицију и начелнике!

ПРИЈАВЕ ДРЖАНЕ У ФИОЦИ? Унутрашња контрола „чешља“ новосадску полицију и начелнике!

од admin
0 коментар

 – Елезу је седиште било у Новом Саду. Према пријавама грађана од изласка из затвора, у новембру 2017. године, није се либио да људима прети, „рекетира“ их. Грађани који су трпели његову тортуру пријављивали су то новосадској полицији – сазнаје Директно.рс од саговорника упознатог са истрагом.

– Све те пријаве су, међутим, завршавале у фиокама, а СУК испитује по чијој наредби се није поступало по њима. Да ли је у томе удела имао и Милорад Шушњић, начелник новосадске ПУ, који је за кратко време од возача постао шеф, прво у Суботици, а затим и у Новом Саду, и иза кога је наводно, све време стајала Дијана Хркаловић, тада државна секретарка и најмоћнија жена у МУП-у, чекамо расплет – каже наш извор.

И док је већина таквих пријава из времена начелниковања Шушњића, провера се да ли је можда „затурања у фиоке“ настављено и по доласку Слободана Малешића на чело новосадске полиције.

Дарко Елез је у Србији робијао због трговине дрогом, а последњи пут је ухапшен у Батајници 21. децембра прошле године, и то по међународној потерници БиХ која је за њим расписана због суђења у предмету „Лутка“ у коме је оптужен за организовани криминал.

Првобитно му је одређено 18 дана екстрадиционог притвора. Како парвосудне власти до тог рока нису колегама у Србији доставилие потребну документацију, Виши суд у Београду му је продужио екстрадициони притвор до 40 дана.

После Елезовог хапшења, министар полиције Александар Вулин је рекао да је криминална група коју је предводио Елез сарађивала са криминалном групом из Београда блиском „кавчанима“.

– Њихова бројна дела су била повезана и он је стајао иза тога. Сви они јако добро сарађују, сарађују у Републици Српској, Србији, Црној Гори. Сви знају да је она убица и нарко-дилер, али је било тешко то доказати. Чим смо добили доказе предузели смо акцију“ – рекао је Вулин после хапшења Елеза, гостујући на РТС.

Иако је од Елезовог хапшења прошло преко месец дана, он, за сада, у Србији није осумњичен ни за једно од кривичних дела које је помињао министар Вулин, већ је у притвору због оптужби из БиХ из 2012. године.

М. Т.   Директно,.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар