Почетна » ВИДЕО: Ухапшена пореска инспекторка: Тражила 1.000 евра да не пише казну?

ВИДЕО: Ухапшена пореска инспекторка: Тражила 1.000 евра да не пише казну?

од admin
0 коментар

Полиција је ухапсила К.М. из филијале Нови Београд због сумње да је од власника једне фирме тражила 1.000 евра како не би изрекла одговарајуће санкције због непријављених радника

БЕОГРАД – Полиција је ухапсила пореског инспектора К.М. из филијале Нови Београд због сумње да је примила мито, односно од власника једне фирме тражила 1.000 евра како не би изрекла одговарајуће санкције за уочене неправилности у пословању фирме, саопштио је данас МУП.

Сумња се да је кривично дело извршила тако што је током теренске контроле фирме са седиштем на Новом Београду, спровеђене од 13. до 16. октобра, у својству службеног лица Пореске управе Министарства финансија, у својим службеним просторијама, од фактичког власника тражила 1.000 евра.

Она је тај новац тражила како не би изрекла одговарајуће санкције за уочене неправилности у пословању фирме које је притом унела у Записник о извршеној контроли.

Приликом контроле у кафићу и аутоперионици, у власништву те фирме, затечена су два радника са којима није био закључен уговор о радном ангажовању, нити су пријављени надлежној организацији обавезног социјалног осигурања.

Примопредаја новца је извршена у вечерњим часовима, 21. октобра, у једној улици у Земуну.

К.М. је порески инспектор Министарства финансија – Пореске управе, Регионалног одељења Београд, филијала Нови Београд 1.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар