Почетна » Виши тужилац прети жртви пљачке: Поднећу пријаву против вашег сина

Виши тужилац прети жртви пљачке: Поднећу пријаву против вашег сина

Бахато понашање

од Други Пишу
0 коментар

Заменица вишег јавног тужиоца у Београду, која је на делу ухватила тужилачку сарадницу која је покушала да јој украде новчаник, нашла се на мети првог човека Вишег јавног тужилаштва у Београду (ВЈТ) Ненада Стефановића, али и његових најближих сарадника, само зато што је о овом нечувеном догађају обавестила надређене. Уместо да се у складу са законом обрачунава са крадљивицом, Стефановић је изабрао да шиканира жртву, па је у једном тренутку поменуо и њеног сина.

Чињеница да је случај доспео и у медије додатно је изиритарала вишег тужиоца Стефановића, који је на све начине покушао да заташка и сакрије од јавности да је особа коју је лично пребацио из Трећег основног у Више тужилаштво, осумњичена да је починила бламантно кривично дело у Палати правде.

Како за „Нову“ открива добро обавештен извор из ове највеће судске зграде у Србији, оштећена заменица тужиоца већ данима трпи малтретирање и прогон свог шефа и његових сарадника, као да је покушај крађе починила она, а не особа коју су након избијања скандала, брже-боље вратили у Треће ОЈТ, не би ли све заташкали.

„Тужитељка која је била жртва у овом случају сада је постала главни кривац за нарушавање угеда тужилаштва, а посебно Стефановића који је пре два дана буквално почео њу да саслушава у свом кабинету. Викао је на њу да треба да је буде срамота што тако урушава углед установе у којој ради и претио да ће против ње покренути дисциплински поступак“, каже наш извор.

Он додаје да је тужитељка донекле и очекавала шта ће да јој се догоди када ју је Стефановић позвао у кабинет, јер ју је претходног дана на разговор звала једна о Стефановићевих најближих срадница Бранкица Марић.

Бранкица Марић и Ненад Стефановић, Фото:ТАЊУГ/ САВА РАДОВАНОВИЦ

„Напала ју је на готово идентичан начин као и Стефановић уз оптужбе да је све слагала, а када се жена од немоћи и потпуног очаја расплакала , избацила ју је из кабинета што је видело неколико других тужилаца и адвоката који су се затекли на ходнику. Након тога је морала да тражи и лекарску помоћ јер је срчани болесник“, додаје наш извор.

Очекивано, како каже наш извор, Стефановић је у свом обрачуну отишао корак даље.

„Поред претњи дисциплинском пријавом, Стефановић јој је рекао да ће је за казну пребацити у првостепено одељње тужилаштва, као и да ће против њеног сина који је адвокат, поднети кривичну пријаву. То ју је буквално оставило без текста, али и приморало да о свему опет обавести надлежне више тужилачке инстанце како би је узели у заштиту од шикане и прогона“, каже наш извор и додаје:

„Два месеца је жени нестајао новац из новчаника. Она то никоме није рекла јер на крају крајева није ни сама била сигурна у то. Када је враг однео шалу, одлучила је да сама испита шта се догађа и убрзо на делу ухватила колегиницу која је као сарадник седела са њом у кабинету. Када ју је Стефановићев први заменик Миодраг Марковић, на првом „саслушању“ питао зашто раније није пријавила крађу, она га је упитала какав би она била тужилац када би некога оптуживала без доказа. У међувремену је доказе прибавила, то јест снимак крађе, и то је оно што је Стефановићев највећи проблем, јер не може да је оптужи да лаже“.

Такође, како сазнајемо, први Стефановићев заменик Миодраг Марковић, данас је обишао Треће основно тужилаштво, у ком од понедељка треба опет да почне да ради сарадница осумњичена за крађу.

„Дошао је како би свима пренео јасну поруку – да нико ни не покуша да се побуни што се К. М. враћа у Треће ОЈТ, с обзиром на то да сви знају шта је разлог“, завршава наш извор.

Подсетимо, нови скандал потресао је Више тужилаштво у Београду (ВЈТ), након што је пре неколико дана, тужилачка сарадница К. М. ухавћена у службеним просторијама како краде новчаник једне колегинице. Како сазнаје „Нова“, осумњичена сарадница је недавно, на захтев и препоруку вишег тужиоца Ненада Стефановића, пребачена из Трећег основног тужилаштва у ВЈТ, а потом је, такође његовом одлуком, враћена назад како би се читав случај заташкао.

„Новој“ је уместо одговора на конкретна питања да ли се крађа догодила, да ли ју је починила сарадница која је недавно пребачена из Трећег ОЈТ, као и шта ће предузети у вези са овим случајем, доставило нашој редакцији – фотографију наредбе коју је виши тужилац Ненад Стефановић доставио јуче Првом основном тужилаштву. У наредби се наводи да Прво ОЈТ испита све наводе поднеска њихове колегинице која тврди да је била жртва неуспеле пљачке у просторијама Палате правде и утврди да ли се „у радњама било ког лица стичу законска обележја било ког кривичног дела прописаног законом“.

Иако је овим ВЈТ потврдило сазнања „Нове“ о овом догађају, Стефановић је истовремено другим медијима послао саопштење у ком је нашу редакцију оптужио да лаже и да атакује на његов углед.

 

Иван Милићевић, Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар