Почетна ОсталоХроника Врање облепљено плакатима Верана Матића, он поручује: Нећете ме уплашити

Врање облепљено плакатима Верана Матића, он поручује: Нећете ме уплашити

од Други Пишу
0 коментар

Улице Врања су облепљене плакатима са ликом члана Сталне радне групе за безбедност новинара Верана Матића, који је као члан тог тела недавно боравио у Врању и заједно са другим члановима Радне групе осудио притиске на рад ОК радија и кафића „No comment“.

„Одговор на нашу посету стигао је јутрос када сам добио информацију да су улице Врања облепљене мојом фотографијом уз текст: ‘Веран Матић, самозвани грађевински инспектор који руши по Врању. Политичарима наређује, инспекцијским службама наређује, хапси, организује рад тужилаштва и судија, врши притисак на медије. Зашто? Све због кафића ‘No comment’ који се налази у локалу отетом од фирме ‘ЧИК Куманово’“, навео је Матић у саопштењу.

Матић је рекао да је то што се јутрос догодило у Врању још једна потврда колико се сигурно осећа криминални клан у Врању, колико мисли да има довољно подршке у институцијама, као и доказ колико је важно изложити њихова злодела јавности.

„Овим постером сам добио још једну потврду да смо у Врању чинили праву ствар. И да тамо заиста треба учинити све како би се избегао трагичан сценарио из Београда, Јагодине или Гроцке. Онај ко стоји иза овог постера не зна у шта се упустио. И да тек сада ни ја нити било код од нас неће одустати од онога што заступамо и за шта се боримо“, навео је Матић.

Он је указао да зна о стоји иза овог плакатирања у Врању и поручио да га неће уплашити.

„Управо супротно – даје ми још већу мотивацију и потврђује колико је битно подићи глас и супротставити се онима који мисле да им је све дозвољено. Па и то да прете, разбијају, зазиђују и плакатирају“, рекао је.

Наводећи да постоје јасне жеље институција да се обрачунају са организованим криминалом, али да то није довољно, Матић је истакао да је неопходна снажна политичка воља и решеност, која ће онда пренета по свим линијама институцијама за разоткривање организованог криминала, јер је опстанак правне државе везан за обрачун са оваквим криминалним групама.

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар