Почетна » Врчин: Украла 1.3 милиона динара, због процедуре још увек запослена

Врчин: Украла 1.3 милиона динара, због процедуре још увек запослена

од admin
0 коментар
DUGME DONIRAJ LINK

 Детаљном провером рада благајне у Врчину, предузећа ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, до динара је установљено колико је новца нестало.

Многи радници овог предузећа сматрају да ова запослена има некакву комбинацију са садашњим директором, те за њу нема и одговорности, односно да је због тога још увек запослена. Међутим, разлог у њеном „даљем ангажовању“ јесте „непоштовање отказне процедуре“.

Наиме, када је руководство водовода у Гроцкој сазнало да је нестао новац из благајне у Врчину, покренуло је дисциплински поступак против раднице. Чим је сазнала да је „ухваћена на делу“, односно да је пронађено да је нестао новац у висини од преко 1.3 милиона динара, радница благајне је исти вратила . Како кажу наши извори, новац је на рачун водовода враћен за сат времена.

DUGME DONIRAJ LINK

У недостатку кадрова, поготово правника,  руководство ЈП „Водовод и канализација“ из Гроцке прави недопустиву грешку. Не поштујући правну процедуру која је предвиђена за овакве поступке појединаца, водовод из Гроцке практично је направио простор радници да може да прође некажњено. Виспрена благајница из Врчина затим ангажује адвоката, који се појављује на дисциплинском поступку и врло лако обара све оптужбе против свог клијента, управо због непоштовања процедуре.

Како је благајница успела да врати новац у кратком року остаје непознаница. Радници водовода огорчени су на такво понашање. Несхватљиво им је, како већина радника каже, да неко „украде“ толики новац и да не нема никакве правне консеквенце.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар