Почетна ОсталоХроника Вртић са чијег је прозора пало дете радио без потребних дозвола

Вртић са чијег је прозора пало дете радио без потребних дозвола

од Други Пишу
0 коментар

По налогу првог потпредседника Владе Србије и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића просветна инспекција је извршила ванредни инспекцијски надзор над радом ПУ Раковица и утврдила чињенице у вези са случајем пада детета са прозора у вртићу Трчуљак на Миљаковцу.

Инспекција је установила и да објекат у коме се десио инцидент није имао потребно решење о верификацији, чиме постоји основ за разрешење директора.

„Најважније је да је дете стабилно. Изузетно ми је жао што је дошло до овога и оштро осуђујем поступак директорке која је одлучила да, у току добијања верификације, отвори објекат и прими децу“ – рекао је први потпредседник и нагласио је да ће сви одговорни сносити последице за своје поступање.

Он је додао да је Министарство отворено за питања родитеља о одређеној предшколској установи, и при упису и током трајања предшколског васпитања, и навео да ће предузети све додатне провере у наредном периоду „како се овако нешто не би десило икада више“.

Подсетимо, до доласку детета у болницу, из Тиршове су одмах обавестили полицију о несрећи. Овим поводом огласило се Министарство просвете и истакло да ће „сваки пропуст запослених бити најстроже кажњен“.

Према незваничној изјави васпитачице, беба је искористила тренутак непажње и попела се на сто који се налазио поред отвореног прозора, а затим и пала са другог спрата, висине од 7-8 метара.

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар