Почетна ОсталоХроника ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА КОНТРОЛИШЕ ЗАТВОР У ПРОКУПЉУ ЗБОГ СМРТИ ОСУЂЕНИКА

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА КОНТРОЛИШЕ ЗАТВОР У ПРОКУПЉУ ЗБОГ СМРТИ ОСУЂЕНИКА

од admin
0 коментар

 

Заштитник грађана тражи од Окружног затвора у Прокупљу да му у року од 15 дана достави информације када је преминули осуђеник заражен корона вирусом, које активности су предузете да му се пружи благовремена и адекватна здравствена заштита, као и на који начин је контролисано његово здравствено стање.

Од управе Окружног затвора у Прокупљу Заштитник грађана је затражио конкретне информације о томе колико пута је преминулог осуђеника прегледао лекар од тренутка сазнања да је позитиван на COVID-19, да ли је осуђеник вођен у здравствену установу ван затвора, којим данима је лекар присутан у затвору, те да ли је током викенда (2.10. и 3.10.2021. године) био обавештен да је осуђенику била потребна лекарска помоћ и уколико јесте како је поступано тим поводом. У вези са тим затражено је и да се овом органу  достави и целокупна медицинска документација која се односи на начин пружања здравствене заштите осуђенику од тренутка сазнања да је позитиван на COVID-19.

Осим тога, Заштитник грађана је од затвора у Прокупљу затражио и обавештење о томе да ли у затвору има и других осуђеника  који су заражени корона вирусом, у чему се састоји здравствена заштита која им се пружа, као и на који начин се спроводе превентивне мере у циљу заштите од ширења корона вируса.

Можда ти се свиди

Оставите коментар