Почетна » Због напада на студента Карановића, за Галоњу издата општа наредба за довођење

Због напада на студента Карановића, за Галоњу издата општа наредба за довођење

За петак одређен главни претрес

од Жиг Инфо
0 коментар

Основом одредбе 189а Закона о прекршајима, судија Прекршајног суда, Станчевић Слађана, издала је ОПШТУ НАРЕДБУ за довођење за Галоњом Петром. Ова наредба важи на територији Републике Србије. Полиција и остали органи безбедности Републике Србије су дужни да чим нађу Галоњу Петра, спроведу одмах, а најкасније у року од 24 сата судији за Прекршаје који је расписао ОПШТУ НАРЕДБУ.

За петак 23.12.2022 године одређен је Главни претрес у кривичном поступку пред Основним судом у Бачкој Паланци где Јавно тужилаштво у Оптужном акту тражи ГОДИНУ ДАНА ЗАТВОРА за Оптуженог Галоња Петра због напада на студента Стефана Карановића који је добио све спорове против Правног факултета у Новом Саду.

Студент Карановић очекује да надлежни органи одраде свој посао

  • Очекујем да надлежни органи раде свој посао и пронађу окривљеног до петка када ће се одржати Главни претрес. Срамно је да је уопште до таквог гнусног чина дошло, као што је политички напад на мене, а поготово сада да надлежни органи морају да хватају Оптуженог обзиром да је исти већ једном лишен слободе. У сваком случају, сем што ћу упутити апел да раде свој посао и окривљеног приведу правди, нећу се мешати у посао суда и полиције односно органа који траже и приводе правди Галоњу Петра. Они знају шта им је чинити. Овакви случајеви као што су напади на Жељка Маторчевића и г. Јовановића недопустиви а пасивност надлежних органа за сваку осуду о чему ћу обавестити председника Републике Србије и Амбасаду УСА, Немачке и делегације ЕУ за људска права у Србији. Апелујем на све грађане који виде или имају било какво сазнање о кретању Галоње Петра да се не упуштају у било какав сукоб са њим, већ истог момента да обавесте локалну полицијску станицу, рекао је Стефан Карановић у изјави за Жиг инфо

Можда ти се свиди

Оставите коментар