Почетна » Због претњи уреднику Жиг инфа, осуђен на шест месеци затвора

Због претњи уреднику Жиг инфа, осуђен на шест месеци затвора

Суд прихватио споразум о признању

од Жиг Инфо
0 коментар

Марчета Милан осуђен је на казну затвора од 6. месеци, која ће се извршити на тај начин што неће смети напустити просторије у којима станује у насељу Болеч, на основу прихватања споразума о признању кривичног дела „претњи и угрожавања сигурности“, главном и одговорном уреднику портала Жиг инфа, Жељку Маторчевићу.

Поред казне затвора, Марчета је добио и меру безбедности, односно забрану прилажења на удаљености од 50 метара и комуницирања са оштећеним Маторчевићем у трајању од једне године, не рачунајући време проведено на издржавању казне.

Подсетимо се, Маторчевић је крајем фебруара ове године изјавио да је Марчету пријавио полицији због тога што му је он на суђењу због паљења куће новинару портала Жиг инфо Милану Јовановићу, испред суднице рекао да изађе напоље „јер ће настрадати“.

  • У судници је било доста људи који су пратили суђење, а међу њима је био и Милан Марчета који се јавно декларише као пријатељ Симоновића. Када се завршило рочиште, изашли смо из суднице. Чекао сам колегу Јовановића. Изашао је Марчета који је прошао поред мене и питао шта радим ту, опсовао и рекао ‘изађи напоље, настрадаћеш’. Питао сам га да ли то мени говори, на шта је Симоновић одговорио ‘Да, теби каже’, а Марчета потврдио ‘Да, да, теби’“, рекао је тада Маторчевић.

Марчета је на саслушању у тужилаштву прво негирао да је починио кривично дело за које се терети, а затим је затражио споразум о признању.

Први Основни суд је у образложењу пресуде, између осталога, навео да је у односу на кривично дело чије је извршење окривљени признао и у односу на којем је закључен споразум о признању кривичног дела, суд је утврдио да постоје докази којима се поткрепљује признање.

Уколико окривљени Марчета самовољно напусти просторије у којима станује, остатак казне издржаваће у Казнено поправном заводу.

 

ЕЖИ

Насловна фотографија: Драгољуб Симоновић и Марчета Милан

Можда ти се свиди

Оставите коментар