Почетна » ЗЛОСТАВЉАЊЕ ДЕТЕТА МИСТЕРИЈА У ТРСТЕНИКУ: Над свештеником сенка сумње

ЗЛОСТАВЉАЊЕ ДЕТЕТА МИСТЕРИЈА У ТРСТЕНИКУ: Над свештеником сенка сумње

од admin
0 коментар

Мајка дечака остаје при наводима да је њен девер, трстенички поп Д. С., злостављао њено дете, док отац тврди да није истина. Родитељи наводно злостављаног дечака развели се пре три године

Основно јавно тужилаштво у Трстенику тражи да се свештеник Д. С. из тамошње парохије осуди на казну затвора у трајању од једне године, стоји у оптужном предлогу против свештеног лица који се разматра пред трстеничким судом. Оптужбе које се односе на кривично дело недозвољене полне радње, о чему су „Новости“ писале јуче, вероватно ће бити предмет полемике све док се не објави коначна пресуда надлежног суда.

Трстеничанка М. С., мајка дечака В. (4), који је, како се сумња, био жртва свог стрица током осам месеци у 2014. години каже за „Новости“ да се са оцем свог детета разишла пре три године и да никаквих проблема није било након раскида ванбрачне заједнице. Добар однос, додаје, задржали су и касније.

– Чак сам и дете остављала код оца дуже него што је то суд одредио, а имала сам добро мишљење и о Д. С., све до тренутка када је дете мени почело да прича шта се дешава – наводи мајка М. С. – Била сам у шоку, као мајка која се суочава са таквом ситуацијом, тешко ми је и да поверујем.

Саговорница „Новости“ каже да је потом у цео случај укључила стручњаке, пред којима је у то време двоипогодишњи В. поновио све раније наводе о искуствима са стрицем, од заједничког туширања до додиривања која су се, додаје, одвијала у Парохијском дому (природа оптужби позната редакцији). Отац В. је, наставља мајка, стао на страну свог брата.

Сада већ окривљеном јереју је парнични суд изрекао меру забране приближавања детету В. на удаљеност од 50 метара и то најдуже годину дана од дана извршења. Д. С., који се, иначе, јавио раније на телефонски позив „Новости“ и кратко нам рекао да је у питању лаж, те да не би о томе да прича ништа, пред надлежним правосудним инстанцама је одбацио оптужбе.

– Окривљени не признаје извршење кривичног дела које му се ставља на терет и наводи да он никада није остајао насамо са малолетним В., да су ту увек били његов брат, његова мајка и његова супруга, да у његовој породици влада хармонија и да је В. увек волео да оде код њих, да је ту увек радостан и срећан и да се према В. понашао као стриц – наводи се, између осталог, у документацији у коју су „Новости“ имале увид.

С. Б.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар