Почетна » Хакер из Суботице правоснажно слободан

Хакер из Суботице правоснажно слободан

од admin
0 коментар

Већи део оптужби тужилаштво, према ставу Апелационог суда, тужилаштво није доказало, због чега је правоснажно ослобођен.

Што се тиче кривичних дела прављење, набављање и давање другом средстава за извршење кривичних дела и прављење и уношење рачунарских вируса у продуженом трајању, за које је првостепеном пресудом био осуђен на условну казну од шест месеци затвора са роком провере од три године, суд је преиначио првостепену пресуду и због наступања апсолутне застарелости кривицног гоњења одбио оптуžбу према Алаћану.

Алаћан је, како су пренели суботички медији након његовог хапшења у марту 2011, био осумњичен да је годину дана раније купио рачунарски вирус, сачувао га на закупљеном серверу, а затим га путем интернета унео у више од 1.000 рачунара широм света, стварајући такозвану „ботнет“ мрежу којом је управљао са свог сервера.

Користећи заражене рачунаре, он се регистровао на торент сајтовима и постављао фајлове са називима филмова, који нису садржали филм, већ рекламу која је упућивала на интернет сајт који је креирао, како би се преко њега преузимали софтверски садржај, лажно приказујући да је садржај постављеног фајла филм.

Овако нерегистровану услугу, Алаћан је наплаћивао од једне канадске компаније коју је довео у заблуду и од ње за девет месеци наплатио преко свог девизног рацуна више од 85.000 америчких долара, пренели су тада суботички медији.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар