Почетна » ИЗБЛАМИРАЛИ СЕ Хрватска: Специјалци у акцији, али на – погрешној адреси

ИЗБЛАМИРАЛИ СЕ Хрватска: Специјалци у акцији, али на – погрешној адреси

од admin
0 коментар

Хрватски специјалци у пуној опреми извели су опсаду породичне куће у загебачком насељу Гајинци, а акција хапшења би била савршена да није било једног пропуста – одиграла се на погрешној адреси

ЗАГРЕБ – Хрватски специјалци у пуној опреми извели су опсаду породичне куће у загебачком насељу Гајинци, а акција хапшења би била савршена да није било једног пропуста – одиграла се на погрешној адреси, пише данас „Јутарњи лист“

Два дефендера, два полицијска комбија, патролно возило и два цивилна полицијска аутомобила, најмање двадесетак специјалаца с панциркама и „хеклерима“, с капама преко лица и балистичким штитовима у рукама, прецизира данас загребачки дневник, у четвртак је у потпуној тајности учествовало у опсади куће у којој жзиве двоје пензионера.

Специјалци су окружили кућу у послеподневним сатима, хитро се распоређујући око објекта, праћени једино немим погледима изненађених суседа.

Један иза другога, с пушкама на готовс припремали су се за упад и акција је била изведена готово савршено – проблем је био једино у томе да су нападали погрешну кућу јер је пре пет година дошло до промене кућних бројева у тој малој улици.

Наиме, кућни број који су специјалци тражили налазио се сада 50 метара даље низ улицу, па је уместо на објекат у којем се, према полицијским информацијама, налазио наводно опасни криминалац, напад био усмерен на кућу двоје пензионера.

На срећу, први специјалац је видио да су врата куће откључана па „ован“ за разваљивање врата, који је већ био припремљен, није употребљен.

Кроз врата су ушли у мали ходник и затим у собе, да би у дневном боравку затекли само двоје престрављених пензионера.

Схвативши шта су направили, без речи су напустили кућу и као да се инцидент није догодио у колони упутили према траженој кући где су и затекли мушкарца којег су тражили, а он им се, наводно, без проблема предао.

Да ствар буде гора, и сама информација о човеку кога су тражили била је погрешна, па је ухапшени мушкарац одведен на препознавање и након негативне индентификације пуштен.

По свему судећи, пише „Јутарњи“, неко је ту особу означио као могућег починиоца тешког кривичног дела, због чега су и ангажирани припадници или специјалне, или интервентне полиције.

Успркос настојањима, лист није утврдио да ли се радило о припадницима Антитерористичке јединице МУП-а или, пак, о Интервентној јединици, што би значило да је реч о загребачкој полицији. И једни и други имају црне униформе, а осим знакова на леђима и рукаву, тешко је разлучити која је јединица била у питању.

На питање шта се тачно догађало дневник је у полицији добио само одговор да се у том тренутку у близини одвијала вежба МУП-ове Антитерористичке јединице.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар