Почетна » Кукњава „Ала Симоновић“ са радио Пулса из Гроцке

Кукњава „Ала Симоновић“ са радио Пулса из Гроцке

од admin
0 коментар

У крајње непрофесионалном и против законском коришћењу јавног добра, као шта је радио фрекфенција коју користи Радио Пулс, Стефан Радић који је уједно једина особа запослена на овом радију, користи ову фрекфенцију зарад обрачуна са Жиг инфом и уредником Жељком Маторчевићем.

Наиме, емитујући аудио записе на фрекфенцији 88,7 мхз, на сваких 15 -ак минута у просеку, Стефан Радић окривљује Жељка Маторчевића и Жиг инфо да својим „пријавама“ против радио Пулса чине да је он принуђен да угаси сигнал. У свим својим аудио објавама он признаје да ради нелегално у сваком погледу, али разлог за гашење фрекфенције није тај, већ искључиво „пријава“ Жиг инфа. У свом обраћању аудиторијуму, Радић користи речи којима не треба ни расправљати, јер сваком нормалном човеку не треба објашњавати о каквој је особи реч ако се користи реченицама у којима уплиће породицу са употребом и клетве.

„Видећете људи кад се буде разболео, када добије ракчину неку, и он и његова породица. Када буду ишли по манастирима, неће их испрати ни Свети Петар ни Бог ни нико. Срам их било бре, срам га било поготово Жељка Маторчевића. И нек се запита зашто не могу да имају децу он и Драгана. Нека се запитају“, речи су које у свом монологу изговара Стефан Радић.

Како се кампања наставила и у наредним данима, преко фрекфенције Радио Пулса, колектив Жиг инфа сматра да треба да се огласи о изнетим гнусним лажима и евидентним вређањем од стране Стефана Радића.

Стефан Радић, власник радио Пулса није крив због оваквог против законито коришћења јавног добра и изношења очигледних неистина. Крив је искључиво систем у Србији који дозвољава душевно оболелим особама да се несметано крећу, да обављају делатност предузетника, не контролишући њихово обољење на адекватан начин. Стефан Радић иза себе већ има кривично дело због прогањања и узнемиравања професора из Средње школе, због којег је осуђен на три године надзора и лечењем у психијатријској установи „Др Лаза Лазаревић“. Нажалост, не постоји евиденција о коришћењу преписаних медикамената за време издржавања казне, те је болест код Радића узнапредовала. Још једном, за такву ситуацију није крив Стефан Радић, јер свако лице може да оболи, већ искључиво систем који је затајио. Сва кукњава Стефана Радића, односно радио Пулса се односи због наводних пријава Жиг инфа и Жељка Маторчевића, што апсолутно није тачно. Жиг инфо је затражио  информације од јавног значаја од више надлежних институција, како би проверио рад оператера „радио Пулс“. Информације од јавног значаја су нам биле потребне управо из разлога како би установили да ли заиста овај оператер ради по Закону, односно да ли иза себе има дуговања, да ли плаћа доприносе и слично, из разлога што је он увек наводио да ради „поштено“ и да измирује своје обавезе. Једина пријава од стране Жиг инфа, што се тиче радио Пулса, јесте пријава пореској Управи града Београда због постојања фиктивне адресе предузећа „Context d.o.o“ власника Стефана Радића и носиоца права фрекфенције радио Пулса. Због постојања фиктивне адресе овом предузећу је, између осталога, привремено одузет ПИБ. Према Радићевим речима, испада да је једини проблем у ГО Гроцка Жиг инфо. И то из разлога зато што води борбу против оних који су довели ову општину до руба пропасти. Право питање је, чега се такви плаше? Једино ако тај страх није зато што се боје да им једног дана неко не закуца на врата и каже „полиција“. О свим другим наводима, односно лажима изречених од стране Стефана Радића, преко фрекфенције радио Пулса, Жиг инфо се неће бавити кроз текстове, већ ћемо своју борбу наставити искључиво кроз институције.

Подсетимо се на текст -ДИЗАЊЕ ПУЛСА УЗ ПОМОЋ СИМОНОВИЋА

Симоновићеви рецидиви иза радио Пулса

Стефан Радић је члан СНС-а, што је јавно обелоданио у својим аудио монолозима. Док су новинари по Гроцкој шиканирани, пребијани и паљени, није извештавао већ је на радио Пулсу ишла само музика. Падом бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, који је осумњичен као главни налогодавац за паљење куће новинара портала Жиг инфо, Милана Јовановића, Стефан Радић креће у некакву информативу. Од самог почетка, те информативе биле су напади на новинаре Жиг инфа и помало на представнике актуелне власти, али искључиво оне који су „окренули леђа“ Драгољубу Симоновићу. Драгољуб Симоновић своје задовољство радио Пулсом не крије. Шта више, врло често се могу наћи речи подршке Драгољуба Симоновића власнику радио Пулса. Да ли сам Симоновић стоји иза радио Пулса, није познато.

Међутим,  Жиг инфо је истраживањем дошао до необоривих доказа да Стефан Радић сарађује са садашњим већником и бившим председником ГО Гроцка, Стефаном Дилберовићем.

Проверити информацију из више извора и прибавити доказе о тачности изговореног је основа у раду новинара Жиг инфа. Радић, с друге стране, сматра да је њему довољно да нешто изнесе у етар само ако му неко нешто каже. Без било каквих провера и извођења доказа, Радић на свом радију тако износи „информације“. Радић би требао, као независни и професионални новинар,  да зна како се прикупљају докази. То се ради на један од следећих начина:

Жиг инфо је дошао до информације да је Стефан Радић  виђен заједно са Стефаном Дилберовићем у канцеларији зграде ГО Гроцка,  пред седницу Скупштине. Таква информација нема никакву тежину, јер свако може да има пријатељски или пословни однос. Дакле, то што је Стефан Радић у канцеларији са Стефаном Дилберовићем пре седнице СГО Гроцка не значи да је разлог некаква сарадња. Ипак, таква информација не сме да се игнорише. Зато новинари Жиг инфа крећу у прикупљање доказа да ли је сусрет Радића и Дилберовића случајан, односно намеран. Даље методе истраживања, сваки новинар би требао да зна, као и сам Радић. За јавност, приказаћемо неке од доказа уске сарадње Дилберовића и Радића.

Један од новинара Жиг инфа прослеђује мејл већнику задуженом за спорт, Милану Марковићу. Марковић је, по његовом признању, добар друг са Стефаном Дилберовићем. У истом моменту, Стефан Радић добија садржину мејла, али не од Милана Марковића, већ од друге особе. Новинари Жиг инфа се налазе са већником Миланом Марковићем, као би испитали коме је он проследио послати мејл. Методом, коју нећемо објашњавати, долазимо до признања Марковића да је мејл послао Стефану Дилберовићу. Дилберовић је затим проследио мејл Радићу са поруком: Ево видиш како нас газе, тако ће и тебе. Касније, у једном телефонском позиву Стефан Радић саопштава да ће радио Пулс дати Стефану Дилберовићу и још једној особи из Гроцке (име познато редакцији), како би се обрачунао са Жељком Маторчевићем, односно Жиг инфом.

Жиг инфо се извињава слушаоцима радио Пулса због константне кукњаве власника и јединог запосленог Стефана Радића.  Нама не смета ничији рад, шта више, сматрамо да је конкуренција добра за све врсте пословања. Али та конкуренција треба бити легална и професионална.

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 − 2 =