Почетна » Били су код председника и сазнао сам да онај који бије, сада слика за напредњаке у Гроцкој

Били су код председника и сазнао сам да онај који бије, сада слика за напредњаке у Гроцкој

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након што је примао грађане, а затим одустао од пријема, као председник ГО Гроцка, Драган Пантелић се досетио да сада прима исте, али као председник напредњака.

Доста тога је Драган Пантелић обећао као председник Гроцке у последње три године грађанима ове локалне самоуправе, али готово ништа није испунио. Ритопечани и даље чекају воду, Грочани биоскоп и халу, на југу мештани чекају вртић итд.

Како је од недавно постао и председник ОО СНС-а Гроцка, покушаће Драган Пантелић да и у тој функцији обећа народу све и свашта. Јер, ако није могао као председник Гроцке, вероватно ће моћи да испуни као председник напредњака. Странка му је све. И породица и предузеће, ма бог и батина, једном речју.

Ипак, како би увео неке новине у свом раду, сада као председник напредњака, Пантелић је ангажовао лице које је у мају прошле године са палицом ударило лице које је изгубило свест. Мрцварећи га већ изудараног, покушао је овај младић да покаже том лицу ко је главни баја. Убрзо је затим унапређен као шеф обезбеђења.

Бранећи своје Косово (одакле потиче) у сред главног града Србије, у срцу Шумадије, овај младић је и данас бриљирао и показао нам све своје вештине. Вероватно све у договору са својим гуруом, Пантелићем, овај младић је данас уместо металне штангле, или шипке, ухватио се за фотоапарат и усликао данашњи пријем грађана код председника напредњака у Гроцкој.

Успавао се председник напредњака у Гроцкој данас, те су га грађани чекали. А како је и журио, успео је овај председник напредњака да прими чак два грађана. Као и председник Гроцке, обећао им је Пантелић да ће већ од сутра почети да решава њихове проблеме.

Проблеме ће и даље решавати са кадром попут овог младића који је уместо штангле, сада узео фотоапарат. Јер места у напредњацима има за све.

Овде у Гроцкој је посебно интересантно. Имамо и паљења куће или пребијање и шиканирање новинара која трају још увек. Не треба заборавити ни чувену кућу у Ритопеку коју и данас чува полиција. Експресно саграђен пут од те куће до Дунава, служиће као рута којом ће бели Вукови хранити рибе људским млевеним месом. Једини траг од Вас остаће на фотографији коју ће начинити овај изузетан младић. Затим ће, када лудило прође, први на листи у Гроцкој викати и бусати се у груди да он ништа није знао и да је за све крив неко други. Додуше, то исто ради и његов претходник. Ено га, ту је пред судом чека коначну пресуду. И он, као и овај садашњи, се куне у све живо да није крив, иако докази говоре другачије.

Али, не брините се. Спрема се нови покрет који ће опрати биографије оваквима и ући ће у њега као да иза себе немају никакву прошлост. Уосталом, преко ноћи су се и трансформнисали из радикала или, као што је у Гроцкој реч, УРС-а и постали већи напредњак од оснивача Томе. Само је питање колико ће им ново прекомпавање успети. Ипак деценију иза нас бележи јад, беда и чемер.

Чудан је овај народ. Много трпи, али му у моменту нешто кврцне. Ја да сам на власти, ја бих мислио о томе. Само је питање колико вам је још мозга остало.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар