Почетна » Боље рат него Вучић

Боље рат него Вучић

од admin
0 коментар

Једва да се саставило недељу дана од како сам се вратио из оне несрећне Украјине и могу да кажем да чак и оданде Србија изгледа као ђубриште.

Јесте да се нема као и код нас, али рачуни и производи по радњама и до неколико пута су јефтинији, па чак и они увозни којих има и у српским супер, хипер и ултра маркетима и шопинг моловима каквим нам прете да ће да их саграде у Београду на води. А у Украјини изађем из радње са пуном кесом, а једва да сам потрошио за хиљаду динара. У Србији за те паре човек може да купи… Знате већ шта.

И избор робе је разноврстан, па је чак и квалитетно. Не само када је реч о храни, него и о кристалу, ћилибару, порцелану… Ко би да се скући, па ето му Украјине, уштеда надмаши трошак. Тако купим ципеле, па окренем телефон и јавим мајци да нам је Београд постао последња селендра.

А радњи много, и нема празних као у Београду. Не даве трговце и мајсторе порезима, оставили су и народу простора да понешто заради одгоре, измуља, као што смо ми деведесетих. Па се некако још и може. Барем засада.

И тензија је мања. Јесте рат, али их Порошенко и његови не даве. Појаве се на телевизији једном двапут недељно, да не провоцирају народ. А код нас би јавили и да се Вулину опраси крмача, а Вучића већ свуда.

Таман сам се лепо опустио, па ко велим да одговорим пријатељима на поруке на Фејсбуку. А тамо ме сачека прича о томе како СНС ботове Студио Б анкетира по Београду у својству грађана. Па да Синиша Мали продаје станове у зградама Београда на води којих нема, а зашта се хапсило до пре који месец. А онда је Вулин оценио да је враћање Шешеља у Хаг заправо напад на премијера и Србију, као што је пре неки месец закључио да је пуштање Шешеља из Хага заправо напад на премијера и Србију.

Па нас Дачић увукао још малко у НАТО, дао им приступ базама и касарнама. Има да шетају овуда и могу и да нас јебу, а да их нико не хапси.

Искључим интернет да не повратим, а који дан касније на украјинској телевизији имам шта да видим. Погинуло у Београду седморо људи, пилоти, лекари, беба…

Чим сам слетео у Београд изађе ми повећи херпес испод носа. Као да сам намирисао да већ спремају одвратну лаж и да ће да прогласе пилоте пијандурама само да би Лончару и Гашићу спасли дупета у министарским фотељама. Гадост се већ дала наслутити када је Вучић рекао да их не да.

Зашто је важно што је РТС јавио да Лончар чека хеликоптер на „Николи Тесли“ када Вучић каже да није тако? И што је пилот тражио да слети на друго место, али му нису допустили… И зашто је важно што је Гашић наредио Бандићу да се лети иако је бригадир знао да метеоролошки услови то не дозвољавају? Зашто је важно што командант РВ и ПВО Ранко Живак указује Бандићу то исто, да нису испоштоване процедуре и каже да пилоти нису обучени за уређај који би им помогао? Па лепо му је Бандић рекао да му је министар наредио да се лети, шта се ту пита Живак? Еј, Бата Керамичар наредио!

Зна Бандић да министри воле да се сликају. И сам се као Вучић фотографисао са дететом у рукама ономад у снегу око Фекетића. Сликао се тако и Лончар. Добро је то за каријеру. И што је све то важно када је Вучић ставио тачку: „Не кривите пилоте, они су хероји.“

Па ко криви пилоте Вучићу?

Ти си довео Лончара и Гашића, ти си рекао да их не даш. Амерички председник Ричард Никсон није натеран да оде са власти због афере Вотергејт, него зато што је лагао о Вотергејту.

И да не заборавим. Није ме Мишковић платио.

 

Игор Козарски, Вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар