Почетна » Чији су кључни људи у Гроцкој и зашто нема воде у Врчину?

Чији су кључни људи у Гроцкој и зашто нема воде у Врчину?

од admin
0 коментар
vrc2dan8

Зашто су грађани Врчина остали без воде? Ко стоји иза искључења рени бунара, затварања вентила и бетонирања истих? Које су то особе које изазивају гнев и незадовољство наших суграђана?

О свим овим проблемима би требало да се позабаве надлежне институције, као што је тужилаштво, полиција и инспекција.

Постоје основи сумње да су све ове несташице намерно изазване да би загорчавали животе грађанима Гроцке. Добро смо чули изјаву Драгољуба Симоновића: ,,Док сам ја био председник водоснабдевање је било уредно и био је исти број рени бунара“. Тим речима нам ставља на знање да у општини више ништа не функционише, од како он није председник.

А на свим кључним функцијама у општини су управо његови људи, па и директор водовода Мирко Добријевић, и Симина  прија Драгица Митрић.

Организовани су протести у центру Врчина. Није нам познат организатор протеста, али гнев грађана је оправдана. Чудно је да је на првом протесту најгласнија била Милина из удружења пензионера, блиска сарадница Д.Симоновића. На протесту су били и његови врло блиски сарадници, који су му испред суднице аплаудирали и подржавали га. На протест грађана је дошао и директор водовода, али у друштву Славка Симоновића, рођеног брата Драгољуба Симоновића који се све време смешкао, док се директор обраћао грађанима давајући им лажна обећања. Свима је добро познато да је директор водовода кадар Д.Симоновића, а са протеста су се удаљили са осмехом на лицу.

На постављена питања нисмо добили одговоре. Ко уништава вентиле на водоводној мрежи ? Зашто радници водовода не пријављују надлежним институцијама намерна оштећења на водоводној мрежи и не поправљају оштећене вентиле? Зашто немају дежурство суботом и недељом и зашто се свакодневно не контролише ненаменско трошење воде? Зашто се не искључују нелегални прикључци ? Када ће да престане паушално плаћање воде које је нелегално?

sahta vrcin

Паушалци са 5 чланова домаћинства плаћају воду 600 динара? Иста таква домаћинства која имају водомере плаћају по неколико хиљада.

Законом је строго прецизирано под којим условима можете добити водоводни прикључак. Мора да поседујете стамбени објекат са кућним бројем. Водомерно склониште уз саму водоводну мрежу и водомер. Строго је забрањено да се прикључци дозвољавају особама која не испуњавају ове услове. Додуше код нас се овај закон примењује селективно и зато смо у ситуацији да се вода троши ненаменски.

 

Милан Јовановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар