Почетна » Црногорски Албанци на раскрсници: између цивилизације и поноса

Црногорски Албанци на раскрсници: између цивилизације и поноса

од admin
0 коментар

У овом тренутку Црна Гора је објективно ушла на листу држава које поштују европске вредности. Приступање НАТО-у, преговори о приступању ЕУ, мултунационални парламент и влада у којој су представници националних мањина добили важне министарске функције – све ово представља Црну Гору као земљу која припада скупу такозваних европских земаља, а не земљама Трећег света.

Албанска мањина, која чини око 5 одсто становништва Црне Горе и тако малобројна ипак је у потпуности укључена у све нивое власти са свим правима која има и већинско становништво, углавном је насељена у јужним деловима земље, коју терористи ОВК проглашавају територијом „Велике Албаније“.

И упркос свим правима, која албанска мањина има у Црној Гори, терористички оријентисани Албанци у оквиру своје пропаганде обећавају „мед и млеко“ у „Великој Албанији“, коју би створили чишћењем „окупатора“ хришћана. У границама ове државе, коју би терористи да створе, за друге народе не би било места и решење би била или депортација или убијање, а једино би било места за скитнице.

Религиозно-националистичка реторика, коју терористи користе, није у сагласности са европским вредностим, које влада Црне Горе прокламује. Званична Подгорица, бар током туристичке сезоне, може сваком свом грађанину понудити посао, као и висок стандард, по балканским мерилима, живота, образовања и медицинских услуга, док са друге стране, пропагандисти албанских милитаната доносе идеје грађанског рата, економске нестабилности, незапослености и трговине сканком.

 

Јасна Кривокапићева, Лас Вегас

Можда ти се свиди

Оставите коментар