Почетна » ЧУДАН НЕКИ ТИТО У ГРОЦКОЈ! Квоте, малтретирање…- ТРАЖИЛИ СТЕ – ТРПИТЕ

ЧУДАН НЕКИ ТИТО У ГРОЦКОЈ! Квоте, малтретирање…- ТРАЖИЛИ СТЕ – ТРПИТЕ

од admin
0 коментар

Јосип Броз, доживотни председник Југославије, волео да шоферира, а имао и богат возни парк. Међу четвороточкашима: „ролс ројс“, 11 „мерцедеса“, 12 „кадилака“, џипови, електромобили… и „заставе“..

Тито је посебну страст делио ка америчким аутомобилима, које је уз Rolls-Royce Phantom V и једино приватно возио. Cadillac Eldorado и Lincoln Continental били су на Бријунима, а њима би Тито лично дочекивао госте у луци и одвезао их до резиденције, успут их упознавши с лепотама отока. Међу његовим путницима тада су се нашле Софија Лорен, ЕЛизабет Тејлор, Ђина Лолобриђида, Индира Ганнди… Возио је Тито и Насера и Нехруа… Небројано пута се појављивао у градовима широм Југославије, махајући окупљеном народу из аута.

За то време, мешу расничком класом владало је самоуправљање. Добре плате, бонуси, летовања, зимовања. Ништа раднику није недостојало.

Година 2017, Гроцка

Неки нови „напредни комунисти“  владају већ пету годину. Чланови напредно-комунисти, издвајају одређени проценат од плате, или својих примања, за странку. Укупна примања не задовољавају ни најосновније потребе. С друге стране, локалном вођи цветају руже. Викендице на Сребрном језеру, више кућа, станова и ко зна чега још све има у његовом породичном стаблу.

Дошла је на ред и јубиларна 50 годишњица Грочанских свечаности. Исти они радници, што одвајају од плате за странку, добијају ново наређење. Обавезна 24.-сатна присутност и обезбеђивање одређене квоте у људству који морају да се појаве на разноразне манифестације које се одржавају за време Свечаности.. За све то, ако треба, платиће из свог џепа. На одмор нико са не помишља.

И тако, док радници дежурају, појављује се он у кадилаку, на сличан начин као некад наш друг Тито. Исти онај Тито што својој породици није оставио ништа, а радницима приуштио најбоље услове и плате у историји наших простора..

Разлика између тог Тита и овог „Грочанског шамана“ је огромна. Овај је обезбедио будућа покољена а раднике довео до просјачког штапа. Притом, када овај наш Шаман каже хоп, ту радници одмах скоче, нема да не могу.

Али добро, бирали сте га, а још и даље трпите те ето вам га ваш Тито…

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар