Почетна » Да ли ће председник Гроцке и мом тати да донесе пакет?

Да ли ће председник Гроцке и мом тати да донесе пакет?

Зашто су неки пензионери привилеговани?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Како су саопштили данас из Инфо службе ГО Гроцка, председник општине Гроцка Драган Пантелић уручио је пакет захвалности суграђанки Златици Начић из Калуђерице чиме је званично започела подела 20.000 пакета пензионерима.

Дан пре тога, појединим пензионерима у Врчину су већ били подељени пакети…

-Желимо да се захвалимо сениорима на свему што су урадили за нашу општину и друштво. Градили су Србију, бранили је, васпитавали своју децу и унуке да воле своју земљу, а и у данашње време, пуно изазова, опет су показали одговорност и помогли да се очува економска стабилност земље, написали су из Инфо службе ГО Гроцка поводом додељивања пакетића, само се уопште не наводи ко се конкретно захваљује.

Оно заиста, има један пензионер у Врчину који је својим делима учинио да цео свет чује за Врчин и ГО Гроцка. Захваљујући њему, само у току јучерашњег дана ГО Гроцку посетило је 8. данских држављана.

Шетајућу кроз центар Гроцке, упознали су се са фонтаном која је коштала 10 000 евра, а затим су се сликали поред зграде за чије је прање фасаде издвојено исто толико новца.

Новинари Жиг инфа и kristeligt-dagblada

Председник Гроцке никада није угостио или посетио пензионера из Врчина који је, фактички, описан у саопштењу Инфо службе ГО Гроцка, односно оног који је „урадио много за нашу општину и друштво“.

Наравно да није, јер је реч о новинару Жиг инфа, Милану Јовановићу. Истом оном којем је бивши председник, према оптужници, наредио да му се запали кућа.

Дакле, информација Инфо службе ГО Гроцка је  нетачна, јер су поједини пензионери већ добили пакете, пре него их је председник поделио. Затим, оно што је забрињавајуће јесте дискриминација пензионера. Јер, ако је ова госпођа из Калуђерице имала ту привилегију да јој поклон пакет уручи лично председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, зашто остали немају то исто право?

Јер и из Инфо службе ГО Гроцка кажу: „Желимо на овај начин да им изразимо захвалност, да знају да смо увек ту за њих и да им омогућимо достојанствено и срећно треће доба.“

Евидентно је да на „тај начин“, односно личним доношењем пакета од стране председника ГО Гроцка, пензионерима се захваљује. А ако председник лично не уручи пакет, значи да захвалности нема.  Можемо слободно да кажемо да дела говоре да председник Гроцке није председник свих грађана.

Баш се питам да ли ће Пантелић и мом оцу да донесе пакет, с обзиром да је и он пензионер. Ја бих баш волео, јер сматрам да је мој тата изузетно важан грађанин и да је изузетно допринео овом друштву и општини Гроцка. Знате, да није било мог тате, не би било ни мене. А да мене није било, не би било ни Жиг инфа. Да није било Жиг инфа, не би се у свету чуло ни за општину Гроцка.  Значи за мог тату нема достојанственог и срећног доба. И то је тако.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар