Почетна » Да ли је Чупковић на усавршавању у Гроцкој или је професор ако има кућу на три спрата у шуми?

Да ли је Чупковић на усавршавању у Гроцкој или је професор ако има кућу на три спрата у шуми?

Тешко поређење

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Млади, образовани напуштају Србију, на годишњем нивоу њих између 50 и 60.000, док се људи са сумњивим биографијама, купљеним дипломама башкаре деценијама на власти.

За ово је крив систем зато што је дозволио овакву негативну селекцију кадрова. Док наши млади стручњаци “трбухом за хлебом” напуштају своју домовину у потрази за послом и егзистенцијом, док радници у “Јури” раде са пеленама локални шерифи и предтавници тзв. дубоке државе се башкаре на државним јаслама више од једне деценије.
Један од примера јесте политички прелетач Андрија Чупковић, човек који је од 2005. године на власти. Према истраживању, које смо урадили у претходном периоду, координатор СНС-а за Гроцку и Младеновац прелазио је из партије у партију која је на власти, задовољавајући само своје партикуларне интересе и при том екстремно богатећи се. Први подаци које смо добили указују да је каријеру започео у породичном стану својих родитеља у Раковици, а сада је, изгледа, власник 2 кућерине, 5 станова, више локала и плаца. Да је зарадио на основу рада, труда и способности у приватном сектору, не би ништа било спорно.

Андрија Чупковић је данас владар из сенке београдских општина Младеновац и Гроцка и директор је ЈП „Паркинг сервис“ Београд.

Не знам за Младеновац, али што се тиче Гроцке, Чупковић је идеалан наследник бившег председника општине и одбора напредњака, Драгољуба Симоновића, који је осуђен првостепено на пет година затвора због паљења куће нашег колеге Милана Јовановића. Симоновић има и ту несрећу што је „пао са власти“, те су му започела и још многобројна суђења због више коруптивних афера направљених док је био председник Гроцке.

„Чупковићево истраживање“ ме је подсетило на доба када смо истраживали политичку каријеру Драгољуба Симоновића. За разлику од Симоновића, Чупковић је променио више странака. Симоновић је био само радикал, а затим напредњак. Чупковић, нема шта није био.

Упоређујући богатство Симоновића и сада Чупковића, најежим се када уочим колико сличности има. Симоновић има вилу на Сребрном језеру, узурпирао је и језеро, а Чупковић, изгледа, Миљаковачку шуму. Имају базене, кућерине, импозантан возни парк… Не знам тачно где вага претеже.

Да смо правна држава, уствари да имамо иоле морала, не би морали да чекамо да Чупковић поднесе оставку. Овако, чекаћемо нека нова времена, под условом да не прелети поново, па да Чупковић можда подели ћелију са Симоновићем. Како год, увек ће остати питање да ли је Чупковић у Гроцку дошао да се подучи још мало или да своје знање пренесе и на друге. Да, рецимо, украду али не падну ко Симоновић.

А ми са Жиг инфа, настављамо и даље серијал о овом моћнику који, ако користимо његов речник, само брука председника Вучића и партију.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар