Почетна » Да ли је председник Гроцке марионета чије потезе, покрете, повлачи Чупковић?

Да ли је председник Гроцке марионета чије потезе, покрете, повлачи Чупковић?

Лични став бившег народног посланика

од Жиг Инфо
0 коментар

Начуо сам прекјуче, а синоћ и прочитао на вашем порталу за нове одлуке г.Чупковића и нова кадровска решења за Гроцку и Калуђерицу.

Давање задужења чланству и конкретних одговорности није необична ствар. То је нормално и то се стално дешава. Постављање нових координатора за Гроцку и Калуђерицу је интересантна ствар. Мени је интересантно да, ако сам добро схватио, то није одлука општинског одбора, а није ни одлука председника општинског одбора.
Тата координатор поставио координаторе, а онда ће вероватно да они поставе координаторчиће. Мени то личи на „не знам шта ћу па ајде да се види да нешто радим“.
Ако Пантелић није донео ту одлуку, онда је то још једна брука и срамота за Општинску организацију СНС у Гроцкој. Сама одлука је још једна у низу увреда за Калуђерицу.
Ако Пантелић није творац те одлуке, то је проблем Гроцке. Имамо председника општине који не води општину. Имамо председника општинског одбора, који не води општински одбор.
Раније сам говорио да је Пантелић лутка- марионета чије потезе, покрете, повлачи луткар Чупковић, и погрешио сам. Пантелић није марионета.

Само кажем да није марионета. Марионета има некакве покрете. Они нису вољни. Они су дириговани али ипак долази до неких знакова да се нешто дешава. Да се лутка мрда. Да је потребна луткару да направи неки перформанс. Пантелић не мрда. Чупковић је пресекао све конце и лутак нам само седи. Не мрда. Не размишља. Не даје вољне знаке, а ни жеље да учествује.
Колико сам чуо, нови координатор је из Младеновца. Интересантно да Калуђерица нема никог довољно способног да сама да координатора. Ајде, Калуђерица можда и нема никог способног или паметног, али ваљда нека друга месна организација има. Зар на целој општини нема никог способног да организује састанак са чланством, са овим што је остало од активиста, и да пренесе одлуке које је Чупковић осмислио.

То је такав шамар члановима странке у Калуђеруци да би требали дуго да им звони у ушима од њега.
Највећа страначка организација у Гроцкој, највише гласова донела, највише гласача, а нема никог способног. Тужна ли је Калуђерица. Калуђерица служи да донесе гласове, а када се деле позиције у општини, онда их не добијају они који су радили кампању. Они који су допринели победи. Функције добијају неки други а активисти, они заслужни, се држе на узици. Да им се неки посао на одређено, уговорчић и онда се уцењују. Ако нећеш, нема плате.

То није добро за Калуђерицу. Само полако. Видећете како ће се то завршити. Испада да нема паркинг сервиса и Младеновца, ми у Калуђерици не би ни постојали. Хвала Богу да постоји Младеновац, да ми не би ишли као мува без главе. Хвала Богу да постоји Чупковић, јер ми никада не би смо видели обележена места за Такси стајалиште. Таксија нема али , ето , имамо жуте линије. Од кога је, доста је, а за кога је, и превише је.

Ако сте опозиција онда је ово стање супер. Ако сте члан из Калуђерице, онда је ово брука и срамота, а ако сте заслужни, ако сте дуго година давали себе за странку, а овако вам се враћа онда је ово понижавање. Ако сте заслужни, дуго година се жртвујете, дали сте од себе све, а сада ћутите и трпите, онда за боље и нисте. Онда нека вас газе. Нека бришу под са вама.

Данашње стање је тако да је све више оних који сада само одрађују, јер морају , али ова прича је већ завршена. Уништена неспособношћу ове гарнитуре на челу са луткаром и лутком без конаца.
Сви схватају да је ово кренуло у суноврат. Грађани се полако отрежњавају и схватају да се ништа није радило. Пензионери не желе да буду јефтина гласачка машина које купујеш пакетом са пиринчем, резанцима и литром уља. Половичан резултат на изборима , ако буде довољан за неку коалицију, донеће само трећину места. Многи ће остати без уговора. Коалиција тражи своје. а СНС ће морати да плати највећу цену. Жртвовање људи ће бити једина опција да се задржи нешто власти.

СНС ће морати да прави уступке зарад власти и то је најоптимистичнија прогноза. Реалност може бити много гора. Лако може да се деси да власти не буде.

 

 

Горан Пекарски

Можда ти се свиди

Оставите коментар