Почетна » До јуче грочански француски обавештајци, данас им уплатили 1,8 милиона

До јуче грочански француски обавештајци, данас им уплатили 1,8 милиона

од admin
0 коментар
gordana

Овако је започео текст на порталу Пинк.рс, матичне куће саветнице за медије председника ГО Гроцке, Гордане Узелац. Затим су, један по један, сви провладини медији објавили ову информацију. Према уговору који је објавио Жиг инфо, између председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића и Гордане Узелац, месечна примања за вршење послова комуниколога припашће 125 000 динара!

За три месеца, Гордана Узелац наплатила је износ од 375 000 динара од ГО Гроцка, а да се притом није ни појавила на послу (остале месеце нећемо ни рачунати). 

Уместо за Жиг инфо, Медијски центар чијем је новинару запаљена кућа, председник ГО Гроцка, својој саветници дао је ексклузивни интервју у којем је навео:

– Град Београд и општина Гроцка подржавају слободан рад медија и оштро осуђујемо било какав притисак на медије и новинаре ко год га вршио. Како је за уништавање куће новинара Јовановића оптужен бивши функционер градске општине Гроцка имамо моралну обавезу да помогнемо обнову његове куће. Данас смо то учинили – изјавио је председник београдске општине Гроцка Драган Пантелић за Пинк.

Оштра осуда стиже након више од три године од како је горела кућа нашем колеги Јовановићу. Пре овакве одлуке, Јовановић је послат од стране претходног руководства ГО Гроцка у Центар за социјални рад, јер општина није имала пара.

Не треба заборавити ни недавна, управо оштра саопштења ГО Гроцка против новинара Жиг инфа, када су изнели гомилу лажи директно таргетирајући нас и цртајући нам мету на челу.

Или, реченице председника ГО Гроцка, изјављене пре само два месеца у којима наводи да су новинари Жиг инфа француски обавештајци који директно раде против председника Вучића.

 

Исто тако не треба заборавити ни изјаве заменика градоначелника Горана Весића против новинара Жиг инфа, када је прошле године ухваћен да промовише СНС новцем свих грађана, односно буџетом града Београда.

 

Што се тиче данашње већине одборника СНС-а у Скупштини ГО Гроцка, колико су за слободу медија најбоље описују две ситуације. Прва је када су у јануару 2019. громким аплаузом подржали бившег председника Драгољуба Симоновића у борби против медијске хајке која се води против њега. Док је друга данашња слика са седнице СГО Гроцка. Када је председник Гроцке саопштио да је помогнуто у износу од 300 000 динара „породици Јовановић“ (дакле не новинару, већ некој тамо породици), одборници нису аплаудирали. Шта више, погнуте главе су показивале њихово незадовољство.

Према информацијама које имам, нашем колеги Милану Јовановићу је обезбеђена сума новца која је била предвиђена  најновијом акцијом.(2,5 милиона). Међутим, опет су тај новац сакупили искључиво грађани Србије, а не Весић и Пантелић. Јер ни Весић ни Пантелић нису дали новац из свог џепа, већ су након више од три године од паљења куће, на инсистирање радне групе за безбедност новинара, из буџета града Београда уплатили укупно 1,8 милион динара. А буџет града Београда је директан новац мештана главног града.

Што се тиче Жиг инфа, ми и даље настављамо истим оним путем преко којег смо стигли до данашњице. Радили смо и без струје, канализације, малтретирани, пребијани, остали и без свог дома. Тај пут је био много болан, да би данас скренули са њега.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар